Archief (Pagina 1 van 25)

Chiro kledij, waar?!

Nog op zoek naar een mooie T-shirt of hoodie van Chiro Jow Wervik? Dan kan je altijd terecht bij Dorine Lesage door haar te contacteren op 0491 56 08 40 of eens langs te gaan bij haar thuis Kasteelstraat 16 te Wervik.

Voor andere Chiro kledij en goodies, kan je altijd terecht bij Chiro-winkel De Banier! De dichtsbijzijnde is gelegen in Roeselare. Meer info via: https://www.debanier.be/chiro.html

Voila, nu ben je volledig Chiro-proof!

Weekend Jowaddetje

weekend_jowaddeke23

Sint Jowaddetje

Sint Jowaddetje

Start Jowaddetje

StartJowaddetje_22 

Afscheid nemen bestaat niet

Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan. Eergisteren landden alle Chirowieten veilig in thuishaven d’Arke. Hopelijk zijn al hun bananendozen gevuld met knotsgekke avonturen die hen hun hele leven zullen bijblijven.

Voor we als redactie afscheid nemen willen we graag nog eens een paar mensen in de bloemetjes zetten. Starten doen we bij onze fantastische kookploeg die ons elke dag voorzag van heerlijke maaltijden. Natuurlijk moeten we ook de kookploeg van het voorkamp bedanken die er voor zorgden dat onze Aspiranten voldoende energie hadden om de beproevingen van God te doorstaan. Ook bedanken we graag de ouders voor het vertrouwen en de steun die we ieder jaar opnieuw krijgen. Bedankt aan de chauffeurs van de camions die er voor zorgen dat al onze benodigdheden ter plaatse kwamen, en terug. Bedankt aan onze fantastische kampleiding Noa en Victor om alles in goede banen te leiden. En de grootste dank gaat toch uit naar onze eigen leidingsploeg die ons 10 dagen lang voorzag van spelletjes en activiteiten.

In het kort: bedankt en tot volgend jaar.

De blogredactie (Rémi en Louis)

Dag 10

De dag des oordeels. Vandaag was het tijd voor afscheid. ’s Ochtends speelde elke afdeling nog een spelletje. Het meest merkwaardige feit was toch wel de overwinning van de Aspi’s in baseball tegen de Keti’s en zo maakte geboortejaar 2004 de quadruple volledig door voor de vierde keer in vier jaar tijd te winnen, deze keer met een verbluffende eindstand van 56-29.

Met het middageten werd de kookploeg bedankt; ze kregen elk een gepersonaliseerde badjas. We willen graag ook Stefanie, Toni, An, Guy en Sofie bedanken als stoppende kookploeg voor hun jarenlange inzet.

Verder werd de dag gespendeerd aan het zo gevreesde opkuisen van de kampplaats. Met als finale van de dag de laatste avond. Hier konden de leden genieten van verschillende postjes in festival thema. Vele zeggen dat het hoogtepunt van de avond de DJ-set is van onze blog-redactie.

Ondertussen liggen de leden al in bed en geniet de leidingsploeg van hun laatste momenten aan het “kampvuur” (5 metalen tonnen met een klein vuurtje vanbinnen), een mooie vervanger voor het lang verwachte kampvuur.

Hierbij sluiten wij dan ook de dag af voor vandaag. Tot morgen om 18h aan d’Arke (of om 14h voor de vrijwillige helpers bij het ledigen van de camion)!

Dag 9

Dag 9,

Het getal dat beschrijft hoeveel de Dixies per uur opscheppen over hun winst in familiedag. Vandaag begonnen de Sloebers de dag met een 60-minuten spel. Hierdoor konden de Sloebers vermijden dat het grootse safaripark ter wereld werd omgetoverd tot een hotel. In de namiddag werd er dan weer kennis gemaakt het met sleerzeil en met de overheerlijke stierenboter, gemaakt door onze persoonlijk kookploeg.

In Speelclubland was het bij de ridders tijd om de prinsessen (Barbiepoppen) op te voeren en te vermoorden. De Indische Speelclubbers kregen overigens hun cadeau voor op kamp, een gepersonaliseerd kader met een groepsfoto bij de Taj Mahal, en speelden de belangrijke finale van de kastencompetitie.

Bij de kampioenen van de Rakwi’s was Paulientje zoek en moest ze teruggevonden worden. Dat gebeurde aan de hand van een escape room. De avond werd gevuld met een spel met de tabaksdozen.

De Tito’s namen het vandaag op tegen elkaar in baseball en kruisvlaggenwacht en verrassend genoeg wonnen in beide disciplines de jongsten. Tito 1 speelde overigens ’s avonds een spel tegen hun leiding en door hun overwinning daarin kregen ze marshmallows die ze konden doen smelten op de barbecue. Bij de ouderen was het vandaag de bedoeling dat ze in het finalespel van Are You the One te weten kwamen met wie ze uiteindelijk gekoppeld waren. Het draaide uit op een fiasco.

Een zombie-Apocalyps moest verder bij de blauwe afdeling voorkomen zien te worden. Later op de dag maakten ze uit wie de koning van het gekoloniseerde Mars mocht worden en Gust bleek de uiteindelijke winnaar hierin.

De Aspiranten bezochten dan weer de kapel van Jezus Christus, maar niet zonder weerwerk van een groep die moest saboteren. Verder stond verrassend genoeg het sleerzeil – of vandaag eerder het zandzeil – op de planning. In de avond werd Judas in de Mol-fashion ontmaskerd. Er was namelijk al het hele kamp een saboteur in de groep en dat was Remi.

Dag 8

De dag die de geschiedenisboeken in gaat als Aspi In Leiding 2022. De dag begon wederom met een spetterend toneel, ditmaal geleverd door de Aspi’s in plaats van de spetterende leidingsploeg.

Na dit meesterwerk werden de sloebers begeleid door Laura, Mathijs en Xander in hun zoektocht naar de dieren in de zoo. In de namiddag werd dan weer de middagploeg ingeschakeld, bestaande uit Warre, Thomas en Lars, die de Sloebers hielpen met hun Jeep-race. Jammer genoeg verliet de echte leidster Julie in de avond het kampterrein.

De jongste Speelclubbers werden in de ochtend vergezeld door Thomas, César en Quinten tijdens de bouwwerken van hun kasteel. In de middag werden Tuur, Laura en Ailana omgebouwd tot Speelclubleiding. Zei hielpen Speelclub 1 in hun strijd de drie draken te verslaan. Speelclub 2, met Warre en Lars aan het roer, dompelde zich ’s ochtends in de wereld van het Indisch textiel. In het grote textielfabriekspel was het de bedoeling om het meeste textiel te produceren in de kortste tijd. In de namiddag namen Remi en Quinten over met een spel waarin elke groep om ter best India moest maken. Na de thee werd een variant gespeeld op wimpeltje trek gecombineerd met een kampenspel. In de avond kozen de twee makkers voor het spel Weerwolven.

Bij de Rakwi’s hadden Guillaume, Ailana en Nout de ochtendshift. Volledig in het thema FC de Kampioenen werd een kampenspel gespeeld waarbij het de bedoeling was om zoveel mogelijk voetballen in je kamp te hebben tegen het einde van het spel. Na de wissel van de wacht door Lukas, Lotte en Mathijs was het de bedoeling om de beste Bomaworsten te maken. De winnaar hiervan had een voordeel in het daaropvolgende krachtspel. De dag werd afgesloten met een Kampioenen-versie van Weerwolven.

Bij onze pubers van Tito 1 gaven Lukas en Tuur in de ochtend leiding. De Tito’s werden elk op een eigen eiland gedropt en konden andere eilanden ontgrendelen door bruggen te bouwen naar andere delen. De winnaar was degene met het grootste aaneengeschakelde blok land. In de namiddag leidden Guillaume en César een gesofisticeerde versie van laddercompetitie in goede banen, gevolgd door een finalespel. Remi en Lotte hadden dan weer een grote invloed op Tito 2 in de voormiddag met het grote influencerspel. Nout en Xander zetten die tendens verder in de namiddag met een postjesspel over sociale media.

Om de stoelendans vandaag compleet te maken nam de kookploeg vandaag de rol over van Ketileiding. De leiding nam de rol als kookploeg over. Beide partijen waren blij met de transfers!

PS: leider Rémi won de stoelendans

Dag 7

Lucky number seven. Vandaag stond nog eens een “gewone” speeldag op het programma. De speciallekes van de dag waren echter de zangstonde voor elke afdeling na het vieruurtje en de modeshow van de Keti-jongens – of -meisjes – rond 21:30 deze avond. De foto’s van de modeshow worden hier trouwens niet geüpload door het bevatten van vrij expliciete beelden.

De kakkernestjes van onze Chiro gingen deze ochtend op safari in een bordspel waarin ze zoveel mogelijk land moesten zien te verzamelen. In de namiddag was het tijd voor de battle van de safaristammen.

Speelclub 1 hield het vandaag niet droog. Er werd namelijk gedoucht. Daarbovenop werd de negende verjaardag van Lotte veelvuldig gevierd met een ereronde tijdens de formatie – evenals die van Nelle van de Keti’s die vandaag ook jarig was.

Ook de dag van Speelclub 2 stond in het teken van water, en dat mocht wel op zulke warme dag. In de ochtend werd een spel gespeeld waarbij elk team moest proberen om zo weinig mogelijk water binnen te krijgen in hun vakje op het spelbord tijdens het Moessonseizoen. In de namiddag werd het ook behoorlijk nat op het langverwachte sleerzeil!

De themadag bij de Rakwi’s was vandaag die van Marc. In de ochtend werd het grote huwelijksspel gespeeld waarbij Arwen en Siebe het beste koppel bleken te zijn. In de namiddag werd nadien toepasselijk het grote chocomelkspel gespeeld.

Bij Expeditie Tito werd in de ochtend rugby gespeeld gecombineerd met uitbeeldertje. Na de zangstonde volgde nog een variant op paintball in het thema Koreaanse oorlog.

De ouderen werden vandaag titomagers op de festivaldag. Er werd een drugsspel gespeeld waarbij de verslaafden en festivalgangers elkaar moesten helpen om bij de drugsbaron van woodstock te komen.

Op Mars werd er dan weer een groot probleem vastgesteld: in de nieuwe kolonie dreigde er geen nageslacht meer te komen door een tekort aan kinderen. Het grote bevruchtingsspel bleek dé ideale oplossing. De rest van de dag stond voornamelijk in het teken van de zangstonde en de Keti-modeshow.

De Aspiranten verrichten vandaag verschillende mirakels in de spelletjes die ze speelden. Morgen zullen ze ook mirakels mogen/moeten verrichten want het is Aspi in Leiding!

Dag 6

Family first. Vandaag vierden we namelijk familiedag. In de vroege ochtend stond elke familie klaar voor het Woodstockfestival. De moeders waren echter de essentials vergeten in de familiezak te stoppen. Zo moest elke familie als allereerste opdracht hun valiezen maken met daarin een CST, treinticket en dergelijke. Eens dat gelukt was begon het grote postjesspel waarin elke familie geld kon krijgen op de persoonlijke bankkaart zodat er goed geconsumeerd kon worden op het festival. Na deze opbouw was het tijd voor het derde deel: kotjesrugby. De Muisstille Mottige Micro’s en de Deftige Doorspoelbare Dixies begonnen door het hoge bedrag op hun bankkaart in het eerste kotje. Uiteindelijk werd bijgehouden welk lid van elke afdeling het best had gepresteerd. Dit was de ranking op dat moment:

Sloebers: Riet

Speelclub 1: Cyriel

Speelclub 2: Noor

Rakwi: Pablo

Tito 1: Janne

Tito 2: Jelle

Keti: Warre

Aspi: Guillaume

Aan de hand van een blad-steen-schaar-toernooi zou uiteindelijk worden beslist wie de magistrale groepsdag zou winnen. Na verschillende knock-out matchen werd de finale uiteindelijk beslecht tussen Guillaume van de Dixies en Pablo van de Flubberige Flagrante Falafels. Tot groot jolijt van ouders Rémi en Lotte was het Guillaume die bovenhand haalde met de keuze voor schaar. De familie ging helemaal gek en waren de meer dan terechte winnaars van familiedag 2022. Het zou zelfs heel goed kunnen dat we de beste Chirofamilie ooit in actie hebben gezien. Een shout-out gaat nog uit naar de Mondige Marginale Moshpits die in de ogen van de redactie de prijs voor de strijdlust binnensleepten vandaag.

Na de burgers die we als avondeten hadden was dan tijd voor de chillactiviteit. De leden kwamen helemaal zen door het doorlopen van verschillende postjes zoals een workshop trommelen, een marshmallow-postje en dansen! Nu liggen alle leden voldaan in hun bed en zitten wij voldaan in onze campingstoeltjes.

Pagina 1 of 25

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén