Dag 7, 

Vandaag was het de beurt aan de aspi’s om de leidersrol op te nemen. De dag begon met een stralend ochtendzonnetje en een schitterend toneeltje geleverd door de aspi’s natuurlijk.

Rise en shine! Al was het toch wat een duistere sfeer toen de sloebers ontdekten dat een boze heks de rivier had vergiftigd. Het kostte wat moeite en groepskracht maar succesvol creëren ze het antigif om de beek weer te zuiveren. De heks bleef zeker en vast niet bij de pakken zitten, in de namiddag ontdekten de sloebers namelijk dat ze de schatkaart had verstopt die de sloebers eigen was. Na een tocht door het magisch bos vol opdrachten vonden ze de stukken en konden ze de kaart opnieuw compleet maken. Gevolg: een schat tot de boord gevuld met snoepjes. Na een heerlijke maaltijd kropen de sloebertjes met een bedverhaal voldaan in bed.

De dag begonnen de speelclubbers met een racepiloot cursus. Ze leerden sturen, de verkeersregels en samenwerken. Na de raceles was het tijd voor een echte vlaggenroof. De speelclubbers moesten elkaars kamp veroveren en de beste Mario Kart functie bemachtigen. In de middag werden de speelclubbers uitgedaagd om een race te houden en zo snel mogelijk aan de finish te geraken. Dit deden ze aan de hand van een leuk kleuren spelbord waarbij ze benzine moesten verzamelen om vooruit te geraken. Na het vieruurtje werden de speelclubbers ondergedompeld in de klassieke pleinspelletjes. Wie zegt daar nu nee tegen? De avond sloten we af met het vervolg kijken van de Cars film. 

Rakwi 1 startte deze ochtend met een spelletje risk. Nee, geen landen veroveren, maar stadstuintjes. Ze kregen de opdracht om zoveel mogelijk diverse groenten te verzamelen. Bij elke nieuwe groente konden ze een nieuw stuk grond kopen. Toch vonden ze elkaar saboteren ook wel een interessante optie. In de middag vulden ze het programma met stratego. Ook hier konden ze elkaar saboteren en dat deden ze maar al te graag. De dag werd afgesloten met een wedstrijdje baseball. Dit keer met een twist waarbij ze bij elk punt moesten gooien met een dobbelsteen. Er waren geen verliezers hier, alleen maar winnaars. 

Rakwi 2 startte met een drukke planning de dag: de toekomst van Steinbach stond op het spel! De ene groep stond erop om de stad groen te houden, terwijl het andere team zoveel mogelijk gebouwen wou plaatsen. Na een hevige strijd kunnen we u met een gerust hart vertellen dat Steinbach de mooie, groene natuur zelve blijft. In de namiddag werd deze mooie natuur verder verkent, er werden kampen gebouwd met het materiaal die ze tijdens het spel verdienden. Hiermee werd later een vlaggenroof gespeeld en voor het slapengaan kwamen de nachtelijke dieren naar boven met een spelletje Weerwolven.

De tito’s speelden deze ochtend het gekende drugsspel. Met hun bedrijf moesten ze zoveel mogelijk geld verdienen. Over heel het kampterrein werd er verkocht en gekocht. In de middag stond een drukke agenda voor de tito’s op de planning. Startten deden ze met een potje vlaggenwacht, terwijl moesten ze ook een code kraken. Na 16uur was het tijd voor Cluedo. Ze sloten de dag af met een chaosspel waarbij ze zoveel mogelijk geld en diamanten moesten verzamelen. 

De keti’s stonden vandaag op en kozen ervoor om in de voetsporen te treden van Caithlyn Jenner, die vroeger nog een gouden medaille won in de tienkamp. Dit deden met de Olympische Tabakspelen. Aangezien de leiding druk bezig was, nam de kookploeg het werk over van de ketileiding om de groep te animeren. Op het programma: de grote ontsnapping uit de legendarische Alcatraz gevangenis. Na deze vermoeiende opdracht, die trouwens hen wel lukte, zochten ze de nodige afkoeling in de Ourthe met alles wat maar dreef. 

Natuurlijk bleef de leiding vanavond ook niet stilzitten. Aspi in leiding gaat hand in hand met selfcook. We staken onze handen uit de mouwen en maakten een heerlijk avondmaal voor de ganse Chiro. Als voorgerechtje bruschettas, hoofdgerecht chili con carne en dessert een heerlijke pannenkoekentaart. Het heeft ons allemaal gesmaakt! We bedankten ook de kookploeg voor hun harde inzet en overheeeeeeerlijke maaltijden. 

Groetjes, tot morgen!