Dag 6,

We zitten halverwege het kamp. Tga toch rap e?! Maar das een teken dat we ons amuseren!

De sloebers vertrokken vandaag op dagtocht om fysiek het magisch bos te ontdekken. Het doel was om zoals speelclub en rakwi het meer der verfrissing te bereiken. Een trollenstreek leidde hen helaas het verkeerde pad op waardoor ze naast het verdwaald raken, ook de bestemming nooit bereikten. Maar het schijnt dat een elfje hen uit de nood geholpen heeft om tenminste veilig en wel de kampplaats opnieuw te bereiken. Hierdoor was le moment suprême waarop ze gewacht hadden helaas te doen in de eigen beek op de kampplaats. Ze hebben dus kunnen ravotten in de iets lokalere plas, maar niettemin even leuk (of zelfs leuker).

Ook vandaag beleefden de speelclubbers weer een topdag. De dag begon met een echte mariokart race waarbij ze anderen konden saboteren of hun eigen auto konden upgraden. De middagactiviteit was toch wel het hoogtepunt voor de speelclubbers, jaja het sleerzeil. Ook al was de zon vandaag niet in volle teugen aanwezig, ze hebben zich allemaal goed geamuseerd. Sleren, sleren en nog eens sleren! En natuurlijk konden ze daarna nog een duikje nemen in de beek. We eindigden de dag met het nemen van een warme douche en hebben dan gezellig samen de film Cars gekeken. 

’s Ochtends verdienden en versierden de rakwi’s de prachtige raketten die ze later op kamp zullen mogen afvuren. In de middag speelden ze met tabaksdozen en verkenden ze de steile hellingen van de kampplaats op het sleerzeil. ’s Avonds lieten de rakwi’s zien wie lef had en zetten ze hun handen in vuur en vlam. Voor alle bezorgde ouders, dit gebeurde onder toezicht van professionals.

Deze ochtend hebben onze rijke tata’s van de tito’s hun erfenis veiliggesteld door zoveel mogelijk baby’s te maken. Daarnaast was het feest bij de tito’s: Milan vierde zijn verjaardag. Daar hoorde een gekke party in de avond bij want ook morgen hebben we een jarige in ons midden: Siebe. We hebben onze party animals goed verwend!

De keti’s begonnen hun dag met het oprichten van hun eigen bedrijf. Ze moesten ervoor zorgen dat deze zo succesvol mogelijk werden zoals de Kardashians daar zo bekend om staan. Het kledijbedrijf, de Clothedashians bewezen dat ze dit minstens kunnen evenaren.

Deze ochtend maakten de aspi’s kennis met het vliegtuig. Hun vliegtuig werd gehijacked of zoals Rune D. zou zeggen ‘gehychact’.  De bedoeling was om hun piloot zo snel mogelijk weer aan het stuur te krijgen om het vliegtuig van zijn ramkoers te divergeren. Dit is hen gelukt door samen te werken.

Het tito-keti-aspi spel stond op het menu als na-platte-rust-toetje. Elke afdeling was een element van de kinderserie Avatar The Last Airbender. Met hun groep moesten ze hun eigen Avatar zo goed mogelijk maken. Toen ze hun Avatar hadden gevormd moesten ze zorgen dat ze de beste Avatar waren door zoveel mogelijk ballen in hun kamp te krijgen. Erna zijn de legendarische pleinspelletjes begonnen waarbij dit jaar weer GEEN gewonden vielen!

’S Avonds werd de traditionele baseball wedstrijd gespeeld tussen de Keti’s en aspi’s. Volgens coach Louis hadden de Keti’s veel last van vangballen bij een 17-0 achterstand, maar ze speelden volgens fair play. Sinds de ketimeiden aan slag waren, kwamen de punten langzaam maar zeker binnen. Helaas strandden ze toch met 2 punten achterstand op de aspi’s (27 – 25).

Amai, weer een dag met regen, zonneschijn, lachen, gieren, brullen! Dat ma rap morgen is!!