Dag 5

Voor de jongsten onder ons begon de eerste magische ochtend in Steinbach. De nachtelijke storm kon de zoete dromen niet verhinderen. ’s Ochtends maakten de tovenaars, feeën, kabouters en trollen onder hen de reis van het gewone, dorre bos naar het magische boss aan de hand van een bordspel. Na de platte rust konden ze nog genieten van enkele tabaksdoos spelletjes en ’s avonds verdienden zowel team fee als team kabouter elk een mysterieus puzzelstukje …

Bij de speelclubbers en de rakwi’s stond deze ochtend het speelclub-rakwi spel op de planning. Tijdens het spel moesten de leden de liedjestekst voor zangstonde (dat later op de dag plaatsvond) verdienen. Het was een moeilijke puzzel maar uiteindelijk konden ze luidkeels de liedjes oefenen. 

‘s Middags verdiepten de speelclubbers zich in het dealen van auto’s door het spelen van een potje stratego. Na 16 uur was het dan tijd voor zangstonde en dankzij ons showbeest, ook wel gekend als Loic Muylle, bemachtigden ze een plaatsje in de top 3. Luid zingen dat kunnen we!

De rakwi’s probeerden later op de dag zoveel mogelijk bouwmateriaal te verzamelen in hun ateliers om een streepje voor te hebben op concurrerende aannemers. De dag eindigden ze met enkele slaapzakspelletjes. 

The sky is the limit. Dat bewezen de tito’s vandaag opnieuw tijdens het spelletje Go Big or Go Home. Iedereen ging tot het uiterste in dit spel boordevol uitdagingen. Het toppunt was toch wel de passage waarbij leider César met een jurk in een boom moest klimmen. Na de thee gingen we knokken en heisten in het grote Knokke-Heist-spel. Siebe V. won en mocht als winnaar één keer vrij slaan in het gezicht van een leiding naar keuze. Slachtoffer van dienst was opnieuw César. Na de zangstonde kwam het legendarische appelmoesspel. Plezier en appelmoes gegarandeerd!

De Keti’s begonnen hun dag meteen productief door hun eigen ketimansion te sjorren. De mansion van de Kardashians is niks tegenover deze. Na de middag hadden ze het toch wel wat minder luxueus. Constant achtervolgd worden, cameraflitsen her en der, fake news en enkele pittige straffen: ze belandden in het grote paparazzi spel. Volledige tenten verplaatsen, de vieruurtjes smeren, met z’n allen in een wc-kotje waren enkele zaken uit het takenpakket. En dit alles zonder gefotografeerd te worden. Om de dag af ter sluiten werden de beproefd door de leiding om te ontdekken wie nu echt DE beste Kardashian zou zijn. Hieruit is gebleken dat Iza D. de familie met trots kan vervoegen. 

Wat is een kamp met als thema ‘openbaar vervoer’ zonder kennis te maken met de metro? Dat is precies wat de aspi’s ook dachten tijdens hun spel waarbij ze van hun begin station naar de eindbestemming moesten geraken door middel van enkele grote battles tussen de verschillende teams. Na het middagmaal stond het dit jaar gigantische lange en stijle sleepzeil te wachten. Waterpret gegarandeerd gevolgd door nog meer waterpret in de Ourthe. Aspi zijn das pas leven. Thomas de trein deed ook zijn intrede met een avondbingo.

Daarnaast was er na 16u tijd voor de jaarlijkse zangstonde, deze keer in het jasje gestokene van Steinbach Got Talent. Hierbij kreeg elke afdeling de kans om de hoogste score te behalen met het zingen en dansen van hun afdelingslied. Het zal u waarschijnlijk niet verbazen, maar de onpartijdige jury bestaande uit onze lieftallig kookploeg koos de act van de sloebers als overduidelijke winnaar, met een score van 37/40!! De kookploeg sloot af met een eigen special act waarna iedereen zijn maagje kon gaan vullen met hun overheerlijke hamburgers. 

Morgen weer met meer weer! Oeps uhm een nieuwe blog natuurlijk!