Dag 9, 

Big day! Het kamp kan natuurlijk niet voorbij gaan zonder de enige echte familiedag. 

In de vroege ochtend stonden alle families klaar om het beste van zichzelf te geven. De dag begon met het maken van hun familievlag waarmee ze als echte vikings hun territorium moesten afbakenen. Nadat dit volbracht was, kon het echte spel van start gaan, namelijk zo goed mogelijk voorbereid zijn voor de vikingrun. Dit konden ze doen door verschillende uitdagingen aan te gaan bij de verschillende postjes. Bij elke post was er een ranking die aangaf welke familie de beste tijd heeft voor die specifieke uitdaging. Zo werden de families volledig getraind tot echte vikings. Het ging van vloten maken, tot het aansteken van vuur en de oudsten moesten zelfs leren vechten tegen een stamhoofd van de vikings. Deze vurige strijd was een nek-aan-nek race tussen de Hartige Harmonieuze Hoorns en de Wiki Wikipedia Vikings, maar ook de andere families waren op de loer voor de trofee. 

Nadat iedereen genoeg getraind had, was het tijd voor de enige echte vikingrun. Nee, niet gewoon een toertje lopen, maar door bossen, beken en bergen. De aspis van elke familie begonnen de loop en werden later door keti’s vergezeld. Om de tito’s te bevrijden kwam dieptezicht van pas. Er moest eerst gemikt worden met paintballbuisjes op de juiste familietotem. Nu kon de vikingrun verder en trotseerden de ouderen van elke familie door een moeilijk parcours totdat ze de rakwi’s en wat verder de speelclubbers bereikten. Tijdens de laatste meters werden de sloebers opgepikt en zetten de families een sprintje in naar de top van de berg. De roem dit jaar was voor de Zielige Zwoegende Zeegoden, maar als morele winnaars kwamen de Hartige Harmonieuze Horens uit de boot. Zoals elk jaar was het weer een discutabele, maar geslaagde eindstrijd!

Na een barbarenmaaltijd was het tijd om onze vuile, door zweet doorweekte vikings te laten verwennen met een sponzengevecht, inzeepbeurtje door de leiding, doop door priester Marc en Johannes de Doper in de Ourthe en zoals echte vikingen vikinghaar ingevlecht krijgen. Kortgezegd, de langverwachte carwash van dit kamp stond te gebeuren. Na een geslaagde editie kon iedereen met zijn eigen afdeling nog wat relaxen voor ze in hun diepe slaap over het mooie Valhalla mochten dromen.

Liefste lezers, voor jullie ook zoete dromen en misschien tot in het Valhalla der Dromenland!