Één, twee, drie, vier, vijf, zes, zeveeeeen

Een nieuwe dag in het vikingleven!

Vandaag stond een drukke dag op de planning. De sloebers zullen arriveren, Keti’s en aspi’s gaan verder op tweedaagse en de andere afdelingen trekken op dagtocht. Nadat de zon deze ochtend kwam piepen, was iedereen klaar voor de dag.

Voor enkele leiding begon de ochtend zeer lokaal, namelijk te Wervik. Om 10u30 vertrokken zij met de jongste schatten van de groep, de sloebertjes, op een 6 uur lang durend avontuur richting Steinbach met het openbaar vervoer. Eenmaal aangekomen door het plaatselijke taxibedrijf aka de kookploeg hadden ook de jongsten maar oog voor 1 ding: de beek die door het magisch bos loopt. Veel tijd voor spelletjes was er niet en na het eten met hun familie was het alweer bedtijd. De sloebers zijn nu in dromenland, waarbij er al meteen 2 wachten op een bezoek van de tandenfee.

Speelclub trok vandaag op dagtocht. Een bezoekje aan het meer stond voor hen op de planning. Ze begonnen met een stevige wandeling. Kort na de middag arriveerden ze aan het meer waar ze allemaal een plons konden nemen. De zon was fel aanwezig dus werden de speelclubbers getrakteerd op een ijsje. Na een leuke middag trotseerden ze terug door de bossen richting het kampterrein. 

De dagtocht van onze rakwi1ers was ook weer een dag om niet te vergeten. Ze gingen compleet of road en zagen de geweldigste rivieren, de hoogste bergen en de meest wilde planten. Als kers op de taart hebben ze nog een echte hert gezien!!!! Een topdag dus!

Op de dagtocht van rakwi 2 hebben ze net als speelclub zich kunnen verfrissen in het lac de cherperement. Voor de terugweg besloten ze de Ourthe te volgen. Ze maakten zelf wandelpaden, bouwden bruggen en gingen door de rivieren. In de avond verzoenden rakwi 1 zich met rakwi 2. Voor het vervolg van het kamp zullen ze samen spelletjes spelen.

De titos hebben vandaag maar liefst 23 km in de benen! Ze doorstonden 2 flinke klimmen op weg naar het buitenland, Luxemburg, waarbij ze beloond werden met een prachtig zicht! Wat is het hier mooi! De dag eindigen deden ze met een spa-avond waarbij de moppen van leidster Julie de lachspieren trainden!

Met een lekker ontbijtje zijn de Keti’s gestart aan hun 2e dag van de tweedaagse.  Onder de stralende zon beklommen ze diverse bergen, met hier en daar een diertje om te bezichtigen. Eenmaal terug aangekomen op de kampplaats namen ze een duikje in de Ourthe. In de avond kregen ze hun kampaandenken die ze hebben verdiend mede door hun zomerbar. 

Vandaag werden de aspi’s wakker in het prachtige La Roche. Na een goeie lange nachtrust begon de terugweg op de fiets naar Steinbach. Enkele pittige klimmetjes later kwamen ze toe in Achouffe. Natuurlijk konden we hier niet passeren zonder te proeven van de lekkere streekproducten. Daarna hebben ze rustig hun weg verder gezet naar Steinbach.  Net voor het avondeten kwamen ze toe. ‘s Avonds eindigde de dag met een escape room om terug stroom op te wekken zodat de NMBS eindelijk op tijd komt! 

Met vele kilometers in hun benen trakteerde de kookploeg de leden met hun overheerlijke spaghetti. Daarna was het tijd voor toneeltjes. De personages werden geïntroduceerd aan de sloebers. En 1 ding is zeker: de toneeltjes zijn dit jaar goeeed! Na een lange maar heel leuke dag is het nu tijd om te gaan slapen. Tot morgen bij een nieuwe blogpost!