WRAAAAA, een nieuwe dag op deze vikingrit.

Afgelopen nacht was voor de oudste afdelingen niet zo rusteloos. Het gevreesde pad der dood stond hen vannacht te wachten. Bij het opstaan kwam gelukkig de zon piepen en was iedereen rap de korte nacht vergeten. Na een stevig ontbijtje en de amusante toneeltjes, was iedereen klaar om er weer een topdag van te maken. 

Speelclub begon de dag met het spelen van allerlei tabaksdoos spelletjes. ’s Middags werden ze op de proef gesteld om zo rap mogelijk te ontsnappen uit een autocrash. Gelukkig zijn ze allemaal heelhuids eruit geraakt. Na het vieruurtje begon de zon toch wel goed te branden en was wat verfrissing meer dan welkom. De speelclubbers mochten nog eens volledig vrij in de beek, toch wel hun favoriete plek van het kampterrein. De dag werd afgesloten met een kleine race waar iedereen alles van zichzelf gaf.

Bij rakwi 1 ging vandaag de groendienst staken. Ze wilden betere lonen en uren. Gelukkig leverde hun staking groot succes op en was er terug orde bij de groendienst. ’s Middags stond hen een nieuwe taak te wachten, namelijk het checken van de rivier. Daar zeiden ze natuurlijk geen nee tegen. In de avond speelden we nog enkele rustige slaapzakspelletjes. 

Ook rakwi 2 zat vandaag niet stil. Ze begonnen de dag met een rollenspel om zich volledig in te leven in de bouwsector.  Na de middag bouwden ze bruggen van groot naar klein over de beek en speelden ze daarna met z’n allen in de modder. Om ons te verfrissen namen we ook nog een heerlijke duik in de beek. Tenslotte namen we een heerlijk warme douche, zo konden we in een fris bedje duiken.

Na een spannende nacht waarbij maar liefst alle 33 tito’s pad der dood liepen, gingen de tito’s de strijd aan tegen de golddiggers. In de middag kwam de zon piepen en dat kan maar 1 iets betekenen: sleerzeil tijd! Ook een plons in de rivier kon niet ontbreken. Iedereen leefde zich volledig uit. Wij gaan vermoeid maar gelukkig naar ons bedje! 

De Keti’s vertrokken met goeie moed op hun 2daagse, voor sommige hun eerste keer! Ze trokken meteen het bos in van Steinbach, een mooie, maar pittige route! Kort na de middag kwamen ze aan aan een meer waar ze verfrissing zochten en in de namiddag kwamen ze aan in Gouvy, waar ze al snel een slaapplaats bij de lokale Scouts vonden. Ze aten samen frietjes in het zonnetje en sloten de avond af met nog enkele spelletjes.

Met de aspi’s vertrokken we al vroeg met de fiets op 2 daagse. Na 4 dagen hadden ze er nog geen genoeg van gehad en wilden ze er nog 35 km bij doen. Dit niet alleen voor de lol maar ook omdat er een activiteit op de planning stond. Ze gingen namelijk gaan kayakken. Na veel waterpret gingen ze de stad La Roche-en-Ardenne gaan verkennen. Na een korte zoektocht vonden ze al snel een slaapplaats voor de nacht en gingen ze nog samen frietjes gaan eten en na nog meer de stad een beetje te verkennen kropen ze vermoeid maar voldaan in hun bed.

Dat was toch wel weer een dag. Vanalles gebeurt, lekker gegeten en nu moe maar voldaan in ons bedje. Ondertussen trok de sloeberleiding huiswaarts om morgen de sloebers op te pikken. Morgen zijn we met z’n allen compleet in het vikingdorp. We kunnen al niet wachten. Tot morgen!