Yesyes kamp is echt van start!

Vandaag was het eindelijk zo ver. De vikingrit naar het verre Steinbach kon beginnen. 

8 uur ‘s ochtends verzamelden we met z’n allen aan het station. Heel wat blije gezichtjes, soms ook wat traantjes, maar vooral allemaal veel goesting om te vertrekken. Van Wervik gingen we naar Gent, van Gent naar Luik en van Luik naar Gouvy. Hoewel wat ondeugende speelclubbers eens op de noodknop durfden drukken, de treinen weer geen reservatieblaadjes hadden opgehangen en perrons plots van nummers wisselen, verliep de treinrit toch vlot. Eenmaal aangekomen in Gouvy, namen we de bus naar Steinbach waar we nog wat moesten wandelen naar de kampplek. 

Ook de aspi’s reden vandaag de laatste kilometers richting de kampplaats. Zo deden ze er nog 30 km bij waarvan sommigen een ommetoertje hebben gedaan omdat ze het zo tof vonden. Na 4 voldane en vermoeiende dagen waren ze eindelijk gearriveerd. We willen zeker nog de kookploeg bedanken en Yves en Jan die steeds voor ons klaar stonden.

Nadat we allen waren toegekomen, konden de leden zich even verfrissen in de beek en het kampterrein ontdekken. En we kunnen zonder twijfel zeggen, TIS EEN BERE MOOIE KAMPPLEK. 

Toen begon het echte werk: het ledigen van de camion, het opzetten van de tenten en het installeren van ons bedje. Het was zwoegen en zweten want het zonnetje was vandaag aanwezig en de camion stond op de top van de berg. Maar we mogen trots zijn op al onze leden  om zo goed hun best te doen.

Na enkele uurtjes opzetten, begon ons buikje wel te grommen dus tijd om te eten. Het nieuwe kampliedje ging af en de eerste formatie was een feit. We speelden een kort spelletje om onze families te ontdekken en dan was het eindelijk etenstijd.  Alle gezichtjes waren aan het opklaren bij het eten van de overheerlijke macaroni. 

Na het eten was het voor de jongsten al tijd om in hun bedje te kruipen. De oudste afdelingen werden niet gespaard en hebben nog wat tenten opgezet. Chapeau! Na een toffe eerste dag kan nu iedereen genieten van hun welverdiende nachtrust want morgen zullen de eerste spelletjes gespeeld worden.

Tot morgen!