12 augustus, de eerste speeldag kon beginnen, bij sommige toch met kleine oogjes. Afgelopen nacht heerste er een storm over Steinbach. Deze kwam toch iets te vroeg aangezien sommige tenten nog niet helemaal op en top klaarstonden. Putjes graven kwam te laat dus sliepen enkele van de oudere afdelingen voor een nachtje binnen. Deze ochtend was de storm gelukkig gaan liggen. Allemaal een stevig ontbijtje genomen en iedereen was klaar om aan de dag te beginnen. 

De speelclubbers begonnen de dag met het verdienen van hun rijbewijs, essentieel voor een racepiloot. ‘s Middags moesten ze hun conditie trainen en speelden we ook nog een potje baseball. Elke avond kunnen de speelclubbers een onderdeel verdienen voor hun auto. Ook vandaag sloten we zo de dag af en mochten ze het kleur kiezen van hun raceauto. 

Rakwi 1 zat vandaag ook niet stil. Ze begonnen de dag met het bemachtigen  van een contract bij de friendliness whoop whoop. Deze middag  moesten ze zich dan bewijzen met hun eerste tocht alleen op dit prachtige groendienst en vond het eerste personeelsfeest plaats. Jammergenoeg was er plots een kakkerlakkenplaag. Deze moesten ze vernietigen met het laatste spel van de dag.

De rakwi2 ers hebben deze morgen geleerd hoe ze  een legendarische kamp kunnen bouwen, sjorren en nog veel meer. Daarna werd hun middag gevuld met boordevol tabaksdozen. Ze sloten hun dag af met het spelen van enkele rustige gezelschapspelletjes.  

Bij het ochtendgloren ondergingen onze rijke Tito’s plastische chirurgie, zoals het echte rijkelui betaamt. Aan de hand van een postjesspel verdienden onze pubers plasticine die ze op hun paspop konden monteren. Helemaal in het nieuw! Na de ligpauze gingen we pas echt de “sky” gaan opzoeken, want die is immers “the limit”. In het namiddagspel verdiende elke Tito-familie kleine en grote sterren die dan na de koffie konden worden opgesoupeerd in Ter land, ter zee en in de lucht. Elien, Kylian en Nelle wonnen overtuigend. Bij zonsondergang speelden we nog een heuvelachtig spel waarbij de Tito’s hun huismerk moesten raden met enkele tips.

De Keti’s stonden niet stil in Kardashian-land: in de ochtend moesten ze zoveel mogelijk kinderen verwekken, die natuurlijk zo succesvol mogelijk moesten zijn. In de middag smeten ze het over een andere boeg. Het waren opnieuw presidentsverkiezingen in de USA en er waren 3 partijen kandidaat: Kanye West, Tiger King en Harambe. Zij moesten strijden om de president te worden van de USA. Controversieel, maar Kanye West is uiteindelijk gewonnen. Na 16u werd het capitool opnieuw bestormd en hebben radicalen het witte huis in lichterlaaien gezet. Ze sloten de dag af met een potje baseball ter voorbereiding van de alom gekende Keti-Aspi Baseball Battle. En heel misschien hebben enkele mannelijke Keti’s een hele speciale nieuwe coupe (sorry mama en papa). 

De aspi’s moesten na de stormachtige nacht jammergenoeg de dag beginnen met het herstellen van de schade. In de middag konden ze hen dan helemaal inleven in het leven van de Hopp-on Hopp-Off bussen. Zo verkenden ze heel het terrein. Erna verkenden ze ook al de veerboot door een vlot te maken met het geld dat ze verzameld hadden tijdens het eerste deel. In de avond konden ze genieten van enkele leuke tabaksdozenspelletjes. 

Amai dat was me een dag! Overal werd er gespeeld en de kookploeg heeft ons weer in de watten gelegd met hun lekkere maaltijden. Nu zitten we met z’n allen in dromenland. Tot morgen bij een nieuwe blogpost!

Wegens wifi-problemen lukt het uploaden van foto’s op dit moment niet. We snappen dat jullie graag de stralende gezichtjes van jullie kinderen willen zien en proberen er dan ook alles aan om het eerst mogelijke moment dit up te loaden.