Dag 2,

Na een leuke maar toch wel stevige eerste dag, begonnen de aspi’s vandaag vol goede moed aan een nieuwe etappe. De dag begon zeer regenachtig maar nadat we de eerste klim hadden genomen (17,5%), kwam gelukkig de zon tevoorsschijn. Helaas was deze vreugde van korte duur want de hoogtemeters bleven zich oplopen. Maar de aspiranten zijn niet van het klagen en verloren niet hun motivatie. Zo zaten we al tegen de middag over de helft.

Al hadden we doorheen de dag toch wel wat pech. Zo had Vidar al in totaal 4 platte banden, Ayko 2 platte banden, enkele kettingen vielen ervan, heeft Jurre enkele klimmen met een platte band gereden en heeft Jan op zijn neus gevallen. Al e chance van Jan en Yves hun handigheid en hun doorzettingsvermogen want zo zijn we er toch geraakt.

Een lichtpuntje onderweg was toch wel het zien van een ijsjeskar, net voor de zwaarste klim. Na 57 km en 1000 hoogtemeters kwamen we heelhuids toe in Sy, Hamoir en konden we onze zweetpollekes wassen in de Ourthe. Na een heerlijke maaltijd van Klaas, Nootn, Joene en Eva kruipen we voldaan in ons bedje.

Tot morgen! Vele kusjes aan alle mama’s, papa’s, liefjes, zusjes, broertjes en de rest. DIKKE KUS VAN JULLIE ASPI’S XXX

Ook hier in Wervik hebben we niet stilgezeten. Vandaag hebben de keti’s en de leiding de camion ingeladen. Helemaal klaar voor vertrek. Nog 2 nachtjes slapen en dan ist zover!