De kop is eraf!

De blog is van start, bananendozen zijn binnengebracht en de aspis zijn vertrokken naar het verre Steinbach, putje Ardennen.

Dit jaar staat een pittige fietsroute de aspi’s te wachten waardoor we besloten hebben om vandaag te starten vanuit Geraardsbergen. Toch beten gisteren enkele dappere aspi’s de spits af en vertrokken al met hun fiets naar de eerste slaapplek. Na het fietsen van de muur van Geraardsbergen en de Bosberg, waren ze goed genoeg opgewarmd en kon hun voorwacht officieel beginnen. ’S Avonds verzamelden we dan met alle aspis in Waarbeke waar we goed verwend werden door Olivier. Een dikke merci voor de jaarlijkse slaapplaats!

Na een gezellige eerste avond, startten we vandaag voltallig vanuit Geraardsbergen richting Namen. Met de uitdagende tocht van 135 km en 750 hoogtemeters was het geen lachertje. We begonnen met een obstakelroute, vervolgens ook nog wat platte banden en wat problemen aan de fiets.  Gelukkig zijn Batman en Jan mee, onze reddende engelen. Na een lange fietsdag zijn we heelhuids, of toch een beetje, toegekomen op de slaapplaats van vannacht.

De regen hielt ons zeker niet tegen! Nu genieten van de welverdiende nachtrust. Veel groetjes van alle aspi’s, de kookploeg, Batman en Jan.

Tot morgen!