Beginnen doen we bij het einde van ons vorige blogbericht. De nachtrust van de leden zou namelijk dan toch niet zo diep zijn aangezien we ons vorige nacht meteen bezig hielden met… Pad der Dood. Inderdaad, hét nachtspel bij uitstek op de eerste nacht op bivak. Alles is relatief voorspoedig verlopen, al dienen we wel te melden dat het één van de laatste edities ooit was. Het gevolg? Een verlenging van het Pad der Dood de volgende dag aangezien de helft van de leidingsploeg erbij liep als een zombie.

Op naar het echte werk. Voor onze sloeberleiding was het weer een sloeberloze dag boordevol allerhande willekeurige klusjes die gedaan moesten worden op de kampplek. In Speelclubland werden de jongsten ’s ochtends meteen ondergedompeld in het tijdperk der middeleeuwen aangezien ze hun eigen basis bouwden. Na de maaltijd – een verrukkelijke ovenschotel – doorstonden ze dan enkele tests om te zien of ze ridder-waardig zijn; uiteraard bleek dat alle Speelclubbers het tot de ridderorde hadden geschopt en werden ze dus allemaal door de koning tot ridder geslagen. In het India van de oudere Speelclubbers stond in de voormiddag een rollenspel op het menu en na de thee werden ze gedoopt tot marktkramers in het “grote marktkramerspel”. Afsluiten deden ze met een nieuwe editie van de inmiddels gekende kastencompetitie.

Rakwi vierde vandaag de dag van Xavier Waterslaeghers. Net daarom trokken de Rakwi’s aanvankelijk hun legerbotten aan om een vlaggenwacht-Stratego te spelen in het nabije bos. Het tweede deel van de dag stond in het teken van Xaviers andere grote liefde: de dagschotel. Talloze (water)drankspelletjes passeerden de revue om het volk er nogmaals aan te herinneren dat Xavier en zijn dagschotel voor altijd onafscheidelijk zijn.

In Titoland maakten de jongsten in het eerste deel van de dag kennis met de fysieke en mentale hardheid die verreist zijn voor een deelname aan Expeditie Robinson. De uiteindelijke winnaar van deze kennismakingsspelletjes was ROBBE Joye, een speling van het lot uiteraard. Het thema is dus Expeditie Robinson, maar met een twist: de Tito’s gaan namelijk op expeditie doorheen de wereld. In de namiddag stond zo Duitsland op het programma. De Tito’s moesten een bekend jodelartiest helpen bij het afwerken van zijn nieuwe videoclip. Daarnaast stond ook een typische “plankenkoortstest” op het menu. Tito 2 zette de TAG MAG-lijn ten volle door en onderstreepte vandaag de spierballenfactor omtrent dit thema. De hele dag werden er bootcamps georganiseerd waarin Lily uiteindelijk omstreeks 16:00 als winnares uit de bus kwam. In de avond werd het gedeelte “Love me” overigens afgetrapt. In deze inleiding kwamen de Tito’s alvast wie hun partner is voor de twee andere delen.

De Keti’s landden vandaag eindelijk succesvol op Mars na de lancering van de raket gisterenavond. De eerste nederzetting staat al en de eerste expedities zijn ook gevoerd. Ook bij de Aspi’s werd vandaag veel gebouwd: de dag stond namelijk in het teken van het bouwen de Kathedraal d’Aspitrant. De belangrijke klok werd uiteraard ook gemonteerd zodat de Aspi’s morgen zeker op tijd gewekt kunnen worden voor de zware tocht door de woestijn die hen te wachten staat onder de vorm van de tweedaagse. Wij zien jullie graag morgen terug!

En terwijl de Keti’s en Aspi’s zich in dromenland aan het voorbereiden zijn op hun tweedaagse, sluiten wij graag af met de wens u morgen terug te zien om ons prachtig internetparadijs – genaamd de bivakblog.