Vandaag dan eindelijk D-Day. Genoeg gedoe over onze christelijke Aspi’s, camions vullen of de bivaklancering. Vandaag een pur sang bivak-blogbericht. We vertrokken met de trein van 10:30, zoals al geweten. Een tussenstop in Gent en wat geroezemoes op de trein later kwamen wij, waarmee Speelclub, Rakwi, Tito en Keti bedoeld worden, omstreeks 14:00 aan in Genk om uiteindelijk in twee verschillende shifts met de bus naar de kampplek te gaan.

Eens aangekomen op de kampplek zagen wij dat we het geluk hadden dat de Aspi’s, die een laatste tocht van 45 km hadden afgelegd en nog een laatste lekkere maaltijd hebben verorberd, de eettenten al hadden opgezet. Bovendien was de kookploeg ook al aangekomen en druk in de weer met hun eettempel op te zetten. De camions waren uiteraard ook al present op de kampplek en daarvoor willen we dus nog eens in het bijzonder Confortluxe bedanken voor de bruikleen van de vrachtwagens en de twee chauffeurs Wim en Laurent.

Na het tot stand komen van de grote volksverhuizing was het tijd voor de families: aan de hand van een spelletje kwamen we te weten wie tot welke familie behoorde. Het is daarbij noemenswaardig dat ook de eerste familie die gestraft werd door een tafelmomentje al geweten is, namelijk de Doorgespoelde Deftige Dixi’s met Lotte en Rémi als ouders. Deze tafel mocht meteen de eerste maaltijd van het kamp, de heerlijke en traditionele macaroni met kaas en hesp, zonder bestek naar binnen spelen.

Na het Eerste – en niet Laatste Avondmaal, om voor één keer niet in de Bijbelse schrijfstijl verder te gaan – Avondmaal speelden de meeste afdelingen een eerste spel om de leden wat te laten inleven in hun respectievelijke kampthema’s. Bij de jongsten op dit moment, Speelclub 1, was dat aan de hand van een eerste verhaaltje voor het slapengaan, in thema uiteraard. De andere Speelclubbers kwamen te weten tot welke Indische kaste te behoren; iets wat haast elke avond van belang zal zijn aangezien de “kastencompetitie” een wederkerende avondactiviteit zal zijn. De Rakwi’s bekeken dan weer een filmspecial van FC De Kampioenen om de namen van de personages te oefenen. Bij beide Tito’s was het dan weer vooral tenten opzetten dat op de planning stand – ook al vond Tito 2 wel nog tijd om een aangepaste versie van Kubb te spelen in het thema Tito MAG. Het thema van de jongere Tito’s is trouwens Expeditie Robinson. De Keti’s waren op het moment van schrijven ook nog bezig met tenten placeren, al leken ze nog van plan om een raket te lanceren volgens leider Tiel. De Aspiranten verdienen ten slotte nog een belangrijke laatste vermelding aangezien belangrijke pionnen van het voorkampteam, onder de vorm van Eva, Nootn, Jelle en Charlotte, de basis inmiddels hebben verlaten en we ze dus via deze weg in de bloemetjes willen zetten. Het volledige team kreeg vandaag trouwens een welverdiend geschenkpakket.