Another day, another dawn. De meesten vanochtend stonden al frisser op dan gisteren dat leidde ook tot een actieve ochtend. De toon werd al gezet met het ontbijt en de toneeltjes waarin Bertisjok opnieuw een glansrol vervulde. Na de diensten namen we afscheid op de kampplek van de Keti’s en Aspi’s die op tweedaagse vertrokken en daarvoor broodjes meehadden die in de gesponsorde verpakking zaten van ’t Krokantje, waarvoor dank! Na het middagmaal, lekkere wortelpuree met fish sticks, namen we bovendien afscheid van de Sloeberleiding die terugkeerde naar de bakermat om morgen met de Sloebers naar hier te komen. De teneur bleek echter niet zo somber aan hun kant aangezien ze een paar uur later alweer te vinden waren op de Wervikse terrassen (zie foto). Een andere noemenswaardige algemeenheid van vandaag is toch wel de ongebruikelijke, maar vooral ongelofelijke, samenwerking tussen Speelclub 1, Speelclub 2 en Rakwi in de namiddag. Deze jongere afdelingen traden namelijk na de middag toe tot het circus! Een geweldige show waarin er onder andere werd gedanst, gejongleerd en geturnd was het resultaat.

Bij Speelclub 1 werd men trouwens in de ochtend omgetoverd tot echte speurders aangezien iemand de onderbroek van de koning had uitgehangen en de koning zo de Speelclubbers had opgeroepen om aan de hand van een Cluedo-spel de ware dader te vinden. Bij Speelclub 2 werd dan weer een godsdienstenoorlog in het polireligieuze India uitgevochten op een bordspel. Bij de Rakwi’s werd 2 augustus tot de dag van Doortje omgedoopt en moesten de Rakwi’s door het spelen van spelletjes de zeven sacramenten behalen, gezien Doortje voordien een non was. In de avond gingen ze op ganzenbord-safari want dat is iets wat Pol al eens gedaan heeft.

Bij de jongste Tito’s ging de expeditie vandaag naar Cuba waar sigaren werden verhandeld. Na de koffie was het dan tijd om eens te genieten van de Cubaanse kust op het sleerzeil en het nieuwe zwembad dat de Keti’s gisteren hebben gemaakt. Bij de oudste Tito’s werd de bootcamp van gisteren dan weer verdergezet. De belangrijkste en interessantste discipline was het muurzitten waarin Hayden, Jelle en Nena uitblonken met een set van 23 minuten. In de namiddag gunden we hen wat rust door een bordspel te spelen à la Wii Party. De hokjes van het bordspel bestonden voornamelijk uit pleinspelen en kleine denkopdrachten. ‘s Avonds keerde het spel Love Me terug en mochten ze hun partner wat aan de tand voelen door allerlei dingen te weten te komen en samen opdrachten te vervolledigen.

De tweedaagse van de Keti’s verloopt overigens ook goed. Ze stuurden de volgende avondetenfoto door en ook de Aspi’s genoten duidelijk van hun speciale activiteit, paintballen.