Dag 1,

Zoals het verhaal des gods begon met de schepping van de aarde, begon het levensverhaal van de Aspi’s  – genaamd het voorkamp – al meteen met een helse beproeving, namelijk om maar liefst 7:00 ‘s ochtends paraat staan op het domein d’Arke, genoemd naar de legendarische Ark van Noach. Gelukkig moesten ze deze beproeving niet alleen doorstaan. Ze werden namelijk vergezeld door hun hoogst persoonlijke kookploeg, bestaand uit Jeroen (Joene voor de moatn), Arno, Klaas en Eva. Natuurlijk was de fietsbrigade – bestaande uit Jan, Jelle en Charlotte – ook aanwezig om de kinderen van God te vergezellen tijdens hun eerste rit. Deze bestaat uit maar liefst 105 km en 950 hoogtemeters. Moge God met hen zijn!

En god was zeker met hen, door zijn liefde en vertrouwen kregen de Aspi’s al meteen de goede benen te pakken met een hoog tempo tot gevolg. Spijtig genoeg heeft God ook een steekje laten vallen waardoor Satan met zijn driepikkel de band van de ongelukkige volgeling Lucas kon neersteken. Gelukkig nam God de draad weer op toen de volgelingen begonnen aan het echte werk, namelijk de beklimmingen des doods ook wel bekend als de Oude Kwaremont, De Muur Van Geraardsbergen en de Bosberg.

Op deze beklimmingen gaf Onze Heer de Aspi’s de nodige moed om die aan te kunnen. Vooral Thomas ontving deze goede moed ten zere. Hij beklom namelijk de beklimming ten Geraardsbergen 5 maal. Met deze prestatie kunnen we met trots zeggen dat Thomas de prijs van de strijdlust al meteen op zak heeft. Op een tweede, maar een uiterst gerespecteerde plaats, staat Lotte die alle beklimmingen des doods in haar broekzak stak.

Helaas bestond Gods bescherming niet van oneindige duur. Vanaf het moment dat Satan weer de bovenhand kreeg en vervolgens de band van volgeling César plat stak op maar liefst 2km van de eindstreep. Deze werd uiteindelijk weer opgeknapt op de slaapplaats ten Waarbeke.

Mocht u het nog niet doorhebben, tijdens het voorkamp bereiden de Aspi’s zich voor op het Nieuwe Testament. Dit doen ze logischerwijs op basis van zijn voorhanger, het Oude Testament. Dit kunnen we ook terug zien in het eten dat het peloton krijgt. Met vandaag een voedzame versie van het eerste boek van de bijbel, Genesis. Deze bestond uit gerookte en gegrilde ribbetjes en gepopte aardappel met Amadeusboter.

Moe, maar voldaan, bereiden de Aspi’s zich voor op de tweede etappe van hun levensverhaal. Morgen kunnen ze dan weer starten met een paar frisse benen. Wij schotelen jullie morgen dus weer een goede portie van de Bijbel voor. Tot dan!