Dag 2,

Een nieuwe etappe in het levensavontuur der aspitranten. En wat voor één! Het begon allemaal met de bekroning van de meest geliefde Aspi-tweeling. Niet omdat ze van blauw bloed zijn, maar omdat zo’n 19 jaar geleden de Heer besloot dit iconisch duo op aarde te zetten. Speciaal voor hun verjaardag werden de twee Geldofs getrakteerd op zo’n 88 km en 740 hoogtemeters die ze konden delen met al hun Aspi vrienden.

Helaas was de feestvreugde van korte duur want meteen na vertrek werden de Aspi’s al geconfronteerd met de hellingen van de gevreesde Congoberg. Gelukkig was dit voor de volgelingen van de Heer geen enkel probleem en konden ze zonder al te veel moeite deze vrees verslaan.  Allen dachten ze dat God’s beproeving ten einde was gekomen toen ze de top van de Congoberg bereikten, maar niks is wat het lijkt! Onze vader had ander plannen.

Eerst beloonde Hij de Aspi’s door hen te leiden door het hemelse Zoniënwoud, gelokaliseerd onder het Brussel Hoofdstedelijk Gewest. Hier kon het peloton genieten van een wel verdiende verkoeling. Deze luxe was echter niet van oneindige duur, want God stelde hen opnieuw op de proef. Dit maal in de vorm van onverharde wegen, kasseistroken en grind waar naar eigen zeggen de Strada Bianca nog iets kan van leren. Deze beproevingen hadden echter hun kost, namelijk de banden van de drie jonkheren César, Remi en Warre en van fietsbegeleider Jelle.

Na de zware inspanningen en de extreme opofferingen die werden geleverd hadden de Asp’s even een zwak moment waarbij Satan hen heeft kunnen verleiden tot een terras te Leuven. Om hun zonde te vergeven hebben de Aspiranten hun goed hart getoond en een lokale basketbal gered van zijn ondergang. Als beloning voor deze heldendaad werden de helden beloond in de vorm van een prachtige verblijfplaats, medemogelijk gemaakt door de collega’s van Chiro Tremelo.

Als avondmaal werd boek twee van de bijbel – Exodus – culinair vervormd tot wok bestaand uit traag gegaarde Aziatische kip en ersgedraaide noodle’s, als we het in de woorden van de chefs mogen zeggen.

Ondertussen bereiden de volgelingen van God zich weer voor op een nieuwe etappe vol beproevingen en beloningen. En natuurlijk zal de volledige blogredactie weer van de partij zijn om u een uitgebreid Christelijk verslag te geven over al hun levenservaringen! Tot dan!

P.S. Wist u dat de barmhartige Chiro van Tremelo momenteel spaart voor een nieuw lokaal en u ze kan steunen via onderstaande link?

https://www.facebook.com/935284183189449/posts/pfbid0ZYFNBMBPcXxY6GJTw3WDHM3ddS9fE6wdPpZ1d4TcPRT1HvxdcRW8wQZEyrVwQduQl/?sfnsn=mo

P.P.S. Wist u ook dat Tremelo de geboorteplaats is van onze eigen Pater Damiaan?

P.P.P.S. Wist u dat de jonkheer César momenteel al twee op twee heeft voor de platte banden test?