Vandaag was het een nieuwe stralende dag! hierbij hebben onze sloebers de dag begonnen met een fantastisch 3D bordspel die een tempel uit Mexico voorstelt. De sloebers moesten tot aan de top van de tempel geraken om een schat te vinden, dit was een kettinkje. In de namiddag moesten ze zich voorbereiden op Dia de Muertos (Dag van de Doden in Mexico). Voor ze dit feest konden vieren moesten ze dit ook verdienen door opdrachten. Dit door zich onder andere te laten schminken zoals echte Mexicanen tijdens deze feestdag. De avond sloten ze af met het feest en pinata’s.

In de ochtend ontdekten de speelclubbers de Bronx van Holland: namelijk het Maaskantje. De enthousiastelingen sloten hun ochtend af met een baseballtoernooi tussen speelclub 1 en speelclub 2. Het was een zeer spannend toernooi maar met een kleine voorsprong won speelclub 2 met volle trots. Als kers op de taart sloten de speelclubbers de dag af met het boetseren van kunstwerkjes.

Na het hevige baseball Battle moesten onze patsers van rakwi 1 even tot rust komen. Waardoor we even ons terugtrokken in onze slaapkamer om zo de legendarische film Patsers verder te kijken. Ze sloten de avond af met een gezellig spel met de leiding en leden samen.

Niet enkel de speelclubbers gingen de baseball strijd aan, ook de rakwi’s streden tegen elkaar in hun baseballtoernooi. Rakwi 2 bewees vandaag dat zij toch wel de sterkste waren, maar het was zeer nipt voor rakwi 1. In de namiddag speelde rakwi 2 een spel die de poorten naar de toekomst deed opengaan. De dag werd beëindigd met een kort spelletje stratego.

Tito 1 startte de dag met een spectaculaire vliegtuigrace. Hun doel was om zo snel mogelijk terug in Wervik te geraken waar ze het finalespel speelden. In teams lanceerden ze zo hoog mogelijk hun vliegtuig. Het lanceren verliep spectaculair, ze waren zeer verwonderd.

Tito 2 bevond zich vandaag in China waar we alles leerden over handel. Zo verkochten ze vrouwen en dealden we drugs. Natuurlijk konden we China niet verlaten zonder de Chinese muur te bezoeken.

Na al de McDonalds snacks van de keti’s moeten de calorieën er af gebrand worden. Dit hebben ze gedaan door een loopspel. Enkel leden hebben op een goed tempo gelopen terwijl de anderen hun konden helpen of saboteren. In de middag was het de slag van de sausen. Om de avond af te sluiten hebben ze elkaar nog wat beter leren kennen door een mega teambuilding. Dit hebben ze allemaal samen heel goed gedaan en daarom zijn ze geëindigd met een groot McDonalds festijn! De keti’s van de dag zijn Lotte, Lander en Liesl dankzij hun vele hulp doorheen de dag.

In de ochtend was er een grote strijd tussen tweekerken en de boeketoren. In de namiddag gingen ze vol enthousiasme op het sleerzeil tot er een grote regenbui aankwam. In de avond hadden de aspi’s hun proclamatie waarbij hun ouders van aan tafel hun hoedje mochten overhandigen. Joepie ze zijn geslaagd dit jaar!! Ze eindigen de dag met een potje weerwolven waarna ze moe maar voldaan gingen slapen.

Na 4 uur mochten alle afdelingen deelnemen aan de zangstonde à la Eurosong. Dit werd een heuse show waarbij we hebben gestart met een introfilmpje van het thuisfront om daarna over te gaan naar een echte wedstrijd. De uiteindelijke terechte winnaars werden de keti’s met het liedje ‘We zin der weer up ut’.

Zo kwam er weer een einde aan een van de laatste dagen op kamp. Nu liggen de leden in hun bed om morgen nog een laatste dag een fantastische tijd te beleven hier in Tessenderlo.

Ons tiendaagse Mario-bivak nadert langzaam de finishlijn. Helaas betekent dit ook dat we binnenkort onze karts opnieuw richting Wervik. Woensdagnamiddag 11 augustus komen we met verschillende treinen terug huiswaarts.

We benadrukken dat het niet de bedoeling is om jullie kinderen aan het station op te halen. Het bivak eindigt dit jaar dan ook pas om 18u op D’Arke.

De bananendozen/veldbedden zullen per afdeling klaarstaan. Na het afsluitmoment is het de bedoeling dat deze worden meegenomen. Dit kan tot 20 uur.

Meer info hierover is te vinden op facebook en per mail.

Chiroetjes,