Vandaag was het aspi in leiding!

De sloebers kregen in de voormiddag leiding van Lotte, Tuur en louis. Zij gingen samen met hen een Mexicaans voetbalcompetitie aan. Dit aan de hand van duels om te strijden naar de eerste plaats. Wie de eerste plaats behaalde mocht Mexico in het WK vertegenwoordigen. In de namiddag speelden ze een bordspel met als leiding Loïc, Laura en César waarbij ze zo snel mogelijk in Mexico moesten geraken met daarna een super leuke quiz.

De speelclubbers konden de dag starten samen met Freya, Loïc en Thomas. Ze moesten de hoofdstad van Nederland in handen nemen nadat het volledig verwoest werd. Aan de hand van klassieke spelletjes verdiepten ze zich ook in het werk ‘de zonnebloem’ van Van Gogh. In het eindspel werd Amsterdam helemaal opnieuw opgebouwd. In de namiddag kregen ze leiding van Emma, Louis en Tijs waarbij ze in Nederland de overstroomde gebieden moesten redden door dammen te bouwen tijdens een postjesspel.

In de voormiddag ging rakwi 1 aan de slag met César en Mathijs. Ze hebben in de ochtend gezocht naar het beste team door middel van allerlei minigames en een moeilijk kruiswoordraadsel. Na een spannende strijd was uiteindelijk team 1 het beste team. In de namiddag beginnen de rakwi’s met plezier aan deel 2 samen met Remi en Tuur. Ze reizen in de tijd om van paters naar patsers te gaan. De rakwi’s speelden enthousiast mee en streden tegen elkaar. Het was een echte nek aan nek reis. Helaas was er plots een grote spelbreker. De regen stak een stokje voor de strijd. Ondanks de regen konden de enthousiaste rakwi’s binnen verder ravotten. De avond werd beëindigd met een spannend verhaaltje van Rémi.

Rakwi 2 begon de dag met Tijs en Xander. Hartstochtelijk speelden ze een drugsspel. Ze kochten en verkochten drugs om zoveel mogelijk geld in te zamelen en zo de voordelen in het eindspel te verdienen. Vervolgens zetten ze de dag verder met Lotte en Lara. Ze speelden het grote babyspel. Per baby kregen ze een ei en dit eindigde in een groot eiergevecht. In de avond zongen de leden van rakwi 2 nog de longen uit hun lijf met een karaoke momentje.

Lara en Remi waren helemaal klaar om de ochtend in te zetten bij tito 1. Ze zagen het wereldveroveringsspel dat Lara en Remi voorbereid hadden volledig zitten. Het doel die ze voor ogen hadden was zoveel mogelijk land veroveren. In de namiddag kregen ze leiding van Xander en Thomas waarbij de echte piloten hun tabaksdoos omvormden in mooie vliegtuigen om deze via spelletjes beter te maken. Hier kwamen heel wat mooie exemplaren uit! Als avondactiviteit bekeken ze een film die volledig in thema airlines was: Planes.

Tito 2 heeft vandaag bepaald dat Ferdinand Magellaan de beste ontdekkingsreiziger aller tijden is door middel van opdrachtjes. Zo hebben ze geleerd dat om een goeie ontdekkingsreiziger te zijn je zowel fysiek als intellectueel sterk moet zijn.

Vanmiddag hebben ze Japan onder de loep genomen dit onder andere door eetstokjes met de hand te maken. Daarna konden de tito’s zich helemaal vinden in het sumoworstelen, waar Thibault uit kon blinken. Aangezien Tokyo de hoofdstad van Japan is, wilden wij de Olympische spelen nabootsen aan de hand van adem inhalen als vervanging van de zwemdiscipline en benchpress waar ook Thibault het onderspit heeft gedolven. De avond spendeerden ze met baseball en een yoga/ dans routine met als extra een stretch- en sportactiviteit om moe en voldaan in bed te kruipen.

Bij de keti’s begon de dag met een gigantische rekker gevecht. Waarbij we verschillende spelletjes speelden met rekkers en tabaksdozen. In de middag moesten zelf de ketileiding geen leiding geven want de kookploeg had een spel voorzien. Aan de hand van verschillende personages moesten ze het spel tot een goed einde krijgen. Na 16 uur moesten ze ontmaskeren wie de moordenaar is door een levensechte among us. Ze eindigden met een mega chaotische quiz. Hierbij hingen er 600 kaartjes rond en dit waren ook de antwoorden. Iedereen moest verschillende vragen op hetzelfde moment oplossen. De keti van de dag is Lars geworden! Een echte strijder.

Ps: Danku aan alle aspi’s en de kookploeg voor de fantastische spelletjes vandaag

Natuurlijk bleef de leiding niet stilzitten, zij zorgden voor het avondeten. Waarbij als voorgerechtje tomaatjes met mozzarella en zwamworstjes. Hierbij konden ze genieten van een virgin sangria met fruit. Als hoofdgerechtje konden we genieten van heerlijke paella met als dessertje een zeer mooi en lekker taartje. Het heeft ons allemaal zeker gesmaakt!

Chiroetjes,