Nieuwe dag, nieuw plezier.

Vandaag vertrokken de sloebertjes richting Tessenderlo. Na de aankomst werden ze verwend met heerlijke wafels van de kookploeg waar ze spontaan gelukkig van werden. Wanneer ze volledig geïnstalleerd waren in hun kamers was het tijd voor de speurtocht naar hun familie. Natuurlijk zijn er ook regels op kamp, maar de sloebers kregen de kans om deze voor 1 keer te verbreken.

Zowel de speelclubbers, rakwi’s en tito’s vertrokken op dagtocht naar de Paalse Plas om daar allen een plons te nemen in het water. Tijdens de tocht (13,5km) konden de speelclubbers vol vreugde de 9de verjaardag van Heleen vieren. Dankzij de leiding die er 2 keer in slaagde om er wat extra kilometers bij te krijgen, konden ze wel genieten van een speelplein waar ze net als echte piraten op een boot konden spelen.

Voor rakwi 1 stond de dagtocht in thema van bedevaart, waarbij ze onderweg bij een kapel even konden bezinnen over hun zondes en vreugdes van de afgelopen dagen. Met plezier zetten ze hun tocht al zingend verder. Voor rakwi 2 stond er 18 km op het programma waarbij ze hun weg probeerden te wanen in dichtbeboste gebieden. Na het zwemplezier met de andere afdelingen genoten ze van een verfrissend ijsje. Ze sloten de avond af met een welverdiende massage en gezichtsmaskers.

De piloten van tito 1 kregen vandaag een dagje congé. Ze gingen een wandeling van maar liefst 21,5 km tegemoet. Na het ploeteren in het water begraafden ze Nikolas in het zand. De tito’s lachten zich kapot tijdens een lachsessie op de kampplaats en sloten de dag net als rakwi 2 verder af met gezichtsmaskertjes. Tito 2 waanden zich in Jamaica, waar alles rustig verliep. Op de klanken van onder andere Edith Piaf en Maitre Gims kwamen ze in de avond aan in Frankrijk en werd de dag in stijl afgesloten.

De tweedaagse van de keti’s en aspi’s zette zich voort. Voor de keti’s was een stevige tocht van 20km zelfs niet te veel. Samen hebben ze de Terhills opgeklommen en goed doorgestapt naar de kampplaats met de nodige rust tussen in. Moe en voldaan kwamen ze aan op de kampplaats en hebben ze nog wat ontspanningsmomenten ingepland. Zo heeft iedereen weer een zacht huidje door het moddermasker en de scrub. Warre Arnaert won vandaag de strijd voor keti van de dag.

De aspi’s trokken van hun slaapplaats in Mol terug naar de kampplaats. In de avond speelden ze nog project X bingo, een combinatie van een legendarische film en bingo. Moe maar voldaan zijn de aspi’s in bed gekropen.

Wist je dat het hier in Tessenderlo vol met muggen zit.

Ps: Muggenmelk werkt hier niet 😉

Chiroetjes