Vandaag vertrok de sloeberleiding terug richting Wervik zodat morgen onze lieve sloebertjes ook kunnen vertrekken. Hiervoor stapten ze samen 12 km richting het station van Diest. Ze zijn helemaal opgewarmd om morgen met de sloebers te vertrekken!

De speelclubbers zetten de verovering van Nederland verder in. Ze werkten zich in op de Nederlandse stiptheid door een 60 minuten spel. Daarna gingen ze recht op hun doel af, de verovering van Amsterdam. Samen met tabaksdozen, heel veel verf en hun verbeelding veranderden ze Amsterdam tot speelclubstad. Afsluiten deden ze samen met een razend spannend potje tussen-vier-vuren! Ze maakten heel veel plezier en kijken uit naar de volgende avonturen!

De paters van rakwi 1 begonnen de ochtend met een rustige yoga om daarna alle remmen los te smijten tijdens pleinspelletjes. Na de platte rust streden de christelijken tegen de boeddhisten voor het heilige land. De jongens waren jaloers op de meisjes hun avondritueel ( vlechtjes) en besloten hetzelfde te doen: Meet Pauline , Sadrien, Helene & Mirande (zie foto’s)!

Feest bij Rakwi 2!! Jules werd vandaag 12 jaar en dat werd gevierd met super veel ballonnen. Er werd natuurlijk ook nog heel wat gespeeld. In de voormiddag moesten de leden het toekomstig watertekort opkrikken. Na de middag konden ze zich laten gaan op het sleerzeil onder een stralende zon. Vervolgens was het tijd voor de Olympische Pipi-spelen waarbij Nout en Elien aan het langste eind trokken. Na een deugddoende douche ligt iedereen in dromenland.

De tito’s begonnen de dag met de uitleg van de ultieme airport gotcha die we doorheen het hele kamp zullen spelen. Daarna moesten ze een veilige bunker vinden omdat er een pandemie was in het land waar ze deze morgen hadden geland. Na het kleine middagdutje na de was er een battle tussen de terroristen en de politie. De bommen in Brussel airport werden door de politie ontmantelt. Tenslotte sloten ze af met de enige zachte snoepjes quiz.

De eerste stop voor vandaag was in Groenland voor tito 2, waar ze letterlijk het land groener moesten maken door de industrie op te blazen. In de middag reisden ze af naar Oezbekistan, waar alles in teken stond van groepsgevoel. Na 16u genoten ze nog even van de zon door op het sleerzeil te spelen. De dag sloten ze opnieuw af met een wk-tornooi en deze keer was het de discipline sjorpaal trekken.

Om echte medewerker te worden moet je ook kilometers afleggen. Daarom vertrokken de keti’s op 2-daagse. Na enkele kilometers wandelen en wat verkeerd lopen hebben de keti’s een plonsje genomen in de paalse plas. Na 20km wandelen zijn we aangekomen op onze slaapplaats. Daar kon een duik in het zwembad niet ontbreken met daarna heerlijke frietjes (want ja, bij mc donalds moet je frietjes kunnen eten). De avond sluiten we af aan de gezellige vuurkorf. Met de kers op de taart, de keti’s van de dag: Clara, Elien en Lieze.

De aspi’s trokken vandaag richting Mol (29,8 km). Gelukkig konden de toeterende camions hun motiveren om deze lange afstand te overbruggen. Eenmaal aangekomen in Mol stonden al snel frietjes op hen te wachten, waarna ze mochten verblijven op een zeer unieke locatie. Een parochiezaal! Waar onze aspi’s in vrede en rust konden slapen.

Vanaf morgen kunnen de sloebers meegenieten van al onze avonturen. Tot morgen!

Chiroetjes,