Op zo’n stralende dag als vandaag was niets te veel. De sloebers vertrokken met volle teugen op hun dagtocht. Ze gingen maar liefst 13 km tegemoet. Mathias die slaagde er natuurlijk in om de kaart omgekeerd vast te houden waardoor de sloebertjes even de weg kwijt waren, maar niet getreurd deze zottekes lossen zoals altijd alles op. Tijdens de wandeltocht mochten ze genieten van hun welverdiende vrije tijd op het speelplein.

Deze ochtend gingen de speelclubbers samen op avontuur. Daar zochten ze samen uit wie van hen de beste tulpenboer was tijdens het grote tulpenspel, maar let op de speelclubbers zijn niet te schatten, 1 groepje plantte in plaats van tulpen wiet. Dit werd de aanleiding naar een tof wietspel. Na de middag was het tijd voor een fantastisch glijpartijtje op het sleerzeil.

De paters van rakwi 1 werden omgetoverd tot echte patsers! ‘smorgens maakten ze voor het eerst kennis met (water) pistolen. Ylennia kreeg al een deeltje van haar afscheidscadeau dat leidde tot een emotioneel momentje. Ze kunnen zich geen volwaardige patsers voelen zonder de nodige attributen. De enthousiaste rakwi’s maakten hun eigen kledij en het resultaat mag er wezen!

Deze ochtend kwamen de leden van rakwi 2 wakker in rakwi village en ontdekten dat er een gat zat in de kernreactor. Het was aan hen om deze te herstellen aan de hand van een rollenspel. Na de middag creëerden de rakwi’s hun eigen virus dat daarna verspreid werden op de zwarte markt. Ze sloten de dag af met een tabaksdozenquiz.

Het tito-keti-aspispel zorgde vandaag voor een hevige teamwork tussen de leden. Ze speelden de Hunger Games maar onrechtstreeks kregen ze tips naar een ander spel. Het uiteindelijke doel van het spel was om zich te verzetten tegen het kapitaal. Dit deden ze aan de hand van een samenwerking met verschillende groepen. Natuurlijk is er geen tito-keti-aspispel zonder harde pleinspelen. Hierna speelden deze afdelingen nog elk apart een klein spelletje voor het slapengaan.

Jammer genoeg moesten wij vandaag afscheid nemen van 2 fantastische leidsters: Juliette en Julie. Wij wensen hen heel veel succes met hun examens! Ps: We missen jullie al.

Chiroetjes,