Ochtendstond heeft goud in de mond! De speelclubbers begonnen vol energie aan het EK-spel waarbij ze Nederland de gouden beker bezorgden. Na de platte rust was het tijd om chateau Meiland op te knappen. Afsluiten deden ze met een actieve quiz: welke speelclubber weet het meest over het kaaskoppenland?

Rakwi 1 verdiepte zich in een rummikub XL. In de middag gingen de paters opzoek naar het perfecte recept voor hun alcoholvrije patersbier en daarna alle remmen los in de spelletjes met tabaksdozen. Als afsluit werden kleine spelletjes gespeeld met kaarsjes ter ere van de Sjoepap.

Bij rakwi 2 stond de voormiddag in teken van het redden van onze moeder natuur. Helaas slaagden de rakwi’s hier niet zo goed in, want nadat we de grote kommen spik en span boenden, moesten ze nieuwe planeten verkennen waar in de toekomst vertoeft zou kunnen worden.

Nadat de laatste overgebleven donuts van het vieruurtje uitgevochten werden, kregen de leden een raadsel voorgeschoteld. Ze moesten de moordenaar van Mickey Mousse ontmaskeren. Na een helse speurtocht was het tijd voor een ontspannende avond met tal van actieve en rustige spelletjes.

Tito 1 begon de dag met het enige echte piloot/stewardess examen. Alle tito’s slaagden met onderscheiding. Na de middag leefden ze zicht uit in de modder en op het sleerzeil. Tenslotte sloten ze hun dag af met het maken van een luchthaven, waar we morgen meer info over zullen geven.

De Tito-2-expeditie ging vandaag ein-de-lijk van start! De Tito’s waanden zich als echte maffia clans, echter was er één probleem: de gevangene moesten ontsnappen à la escape room stijl! Toen belandden ze in Australië, waar ze een roadtrip deden om de lokale geschiedenis en cultuur op te snuiven. De avond sloten we af met het WK-spel waar Brazillië, Frankrijk en Engeland in een tornooitje trefcub wonnen. Na de spannende match hadden de dames nog een gezellige palmboomavond en gingen de jongens op het sleerzeil.

De opleiding tot McDonald’s werknemer gaat verder bij de keti’s. Vandaag hebben ze de kneepjes van het vak leren kennen omtrent de drive-in. Na de middag konden ze genieten van het sleerzeil in de zon. Er ontstond daarbij een spontaan moddergevechtje. Vervolgens kregen ze hun kampaandenken waarbij ze hun short of rok konden signeren met het zelfgemaakte logo. De keti’s van de dag zijn Wannes en Nout geworden na een heuse strijd.

Bij de aspi’s is Cesar tot schachtenkoning gekroond na een overwinning. Waarna ze een avontuurlijk gevecht paintball speelden. Tijdens een strijd tussen Leuven, Kortrijk en Gent; kwamen we tot de conclusie dat Gent de beste studentenstad is. Tot slot: een geslaagde ontgroening!

Na een lange dag hebben ze allemaal de weg naar dromenland gevonden.

Chiroetjes,