Dag 8 is aangebroken voor de afdelingen en er stond weer een mooie dag op het menu.

Ook de sloebers zijn er inmiddels al 5 dagen en vandaag trokken ze naar het bos voor het – toepasselijke –  spel; de grote droogte. Onze boeren moesten de velden weer bevochten door water te leveren aan de wolkfabriek. Echter zat er een moeilijkheid in het spel, namelijk een tikker. Wanneer ze getikt werden, moesten ze hun zakje water doorprikken.

Gelukkig bleven de drinkflessen gespaard van de tikkers en konden ze tijdig een drankpauze nemen. Na het middageten namen ze jammer genoeg afscheid van hun gastleider Lander. Met nog 5 leiding en 33 Sloebertjes gingen ze aan de slag met de selfcook.

Napels staat bekend om zijn maffiebendes en daarom werden de Speelclubbers vandaag lid van een maffiafamilie. Ze moesten drugs smokkelen zonder dat de politie ze kon vinden. De vindingrijkheid van de Speelclubbers was fenomenaal. Na de platte rust moesten ze net zoals de Sloebers hun avondmaal gaan bereiden. In de namiddag werd er nog flink geravot met tabaksdozen, en na een rondje black box was het alweer tijd om naar dromenland te gaan.

Peace and love, dit was het thema voor Rakwi 1 vandaag. In de ochtend speelden ze een kus spelletje (natuurlijk corona proof) en moesten ze zo min mogelijk “gekust” worden. De kus werd aangeduid door middel van groene stippen. Na de heerlijke Italiaanse delicatesse – spaghetti, mochten ze hun kampaandenken maken; dit bestond uit het tie-dyen van een T-shirt helemaal in thema van de hippie’s. Na de selfcook sloten ze de avond af met een quiz waar er vele prijzen te winnen waren.

Rakwi 2 begon de dag net zoals Rakwi 1 in thema van de hippie’s. Er was een oorlog aan de gang tussen 3 landen. Het was de bedoeling dat Rakwi 2 per groepje, hun legermannetjes terug levend moesten maken, deze gingen na enige tijd namelijk dood. Na de middag mochten ze drugs smokkelen, maar door het warme weer besloot de leiding om het spel in de beek te spelen en dus de drugs mee te smokkelen via het water. Na de frisse afkoeling begonnen ze aan de selfcook.

De selfcook – door de leden zelf bereidt – bestond dit jaar voor iedere afdeling uit een apero van wraps met hesp en kruidenkaas, gevolgd door een verfrissende pastasalade als hoofdgerecht. Als dessert genoten ze allen van een sappige fruitbrochette. Smullen maar!

Zonnige groetjes en tot morgen!