« Malheureusement toutes les belles histoires ont une fin. » Zo ook ons kamp: vandaag was immers de laatste ‘normale’ speeldag. Tito 1 vloog er na het ontbijt – en het laatste leidingstoneel – meteen in met een vlaggenwacht in het speelbos. Volgens de legendes zou het team van Martha gewonnen hebben. De jongsten onder ons kregen vandaag ook hun kampaandenken: een groepsfoto aan zee in een prachtig houten kader. Vervolgens moest ik jullie ook melden dat de tie dye T-shirts heel goed gelukt zijn! Na de barbecue ’s avonds kwam de W817-studentenavond gevolgd door Homo Universalis. Na een aantal blogposts zonder vermelding van Homo Universalis kan ik u melden dat morgen de finale plaatsvindt tussen Jitse en Nelle. De oudere Tito’s kregen deze ochtend de keuze tussen een passief of actief spelletje en na wat overleg werd de beslissing gemaakt om Cars te bekijken. Dat was allerminst een domme keuze aangezien de temperatuur vandaag opnieuw de hoogte in ging. Na de thee herontdekte Tito 2 het sleerzeil, en hoe! De dag werd afgesloten met een gezellige boswandeling. In Ketiland startte men met een petanque-toernooi omdat het vandaag bij hen rustdag was. Bovendien pakten ze ook de Aspi’s terug doordat die laatsten gisterenavond de Keti’s hadden gefopt na hun zware nederlaag. Na de zware platte rust – getuige de video met slapende leiding – kreeg elke Keti een rol toegewezen voor het rollenspel met de tabaksdozen. Ook de oudsten onder ons speelden vandaag met de tabaksdozen, met name deze ochtend. In de namiddag kwam wat wij het zonnecrème-debacle zijn gaan noemen: het duurde namelijk één uur en twintig minuten vooraleer alle Aspi’s waren ingesmeerd. Eens dat karwei volbracht was, sleurden de Aspi’s zich naar het Vrijbos om er The Hunger Games te spelen.

Morgen staan we om 07:00 op om al te beginnen opruimen wanneer het nog niet snikheet is. Bij de volgende blogpost zal Chiro Jow Wervik dus ongeveer klaar zijn om huiswaarts te keren.

Tot binnen een dag of twee!

-blogteam Houthulst, Rémi