“Het is een klein beetje warm hier, het is snikheet!” Voormalig PSV-verdediger Isimat-Mirin verwoordde het destijds zodanig mooi dat we het maar niet konden laten om het hier opnieuw op te nemen. 35 graden was dan ook de norm vandaag. Tito 1 vloog er meteen in met het grote Scrabble-spel in het bos. De jongsten moesten zo eieren met letters erop zoeken en op die manier proberen woorden te construeren. Na de lunch – kip, erwten en aardappelen – mocht Tito 1 hun eigen witte T-shirt pimpen aan de hand van tie dye. De avond sloten ze af met een presentatie van filmpjes die de ouders van thuis uit hadden opgenomen voor de leden. De alfa-Tito’s – Tito 2 dus – startten met een Stratego gebaseerd op onze nationale feestdag. Na de gebruikelijke koffie volgde een leuk Valentijn-spel met daaropvolgend de self-cook-namiddag. Door de self-cook kon de kookploeg deze namiddag ook eens chillen en dat hebben ze vast en zeker verdiend want ze maken al gedurende het volledige kamp verrukkelijke maaltijden! Da zwanenzang van Tito 2’s dag was het Dag van de Doden-spel waarbij de oudste Tito’s allemaal een popje maakten om uiteindelijk – na een aantal opdrachten – die te verbranden en zo de doden te eren. Aan de andere kant van de grens, bij de Keti’s, werd gespeeld met boswachter Walter op de camping. De namiddag bracht twee leuke uurtjes op het sleerzeil (met veel zonnecrème). Na het avondmaal – de pasta die elke afdeling voor zichzelf had gemaakt – volgde de legendarische baseball-wedstrijd tegen de Aspi’s die de Keti’s overtuigend wonnen met een score van 25-5. Sindsdien is elk spoor van Aspi-leider Bert trouwens verdwenen. Zo’n twaalf uur daarvoor zat Bert Leroy wel nog enthousiast leiding te geven. Zo speelden de Aspi’s in de voormiddag een vuil spel die symbool stond voor het harde werk dat de Russen voortdurend leveren. Op het warmste moment van de dag viel de chill-activiteit voor onze oudsten en dat konden ze zeker appreciëren. De koude douche kwam echter pas later met de zware nederlaag tegen de Keti’s. What doesn’t kill you makes you stonger.

Tot morgen!

-blogteam Houthulst, Rémi