Na een goede nachtrust begonnen we aan de 3e dag in het Olympische drop.

De Sloeberleiding is vandaag vertrokken naar het thuisfront om morgen met de Sloebers naar hier te komen. We kijken er allesinds al naar uit om de Sloebers te verwelkomen op een veilige afstand, natuurlijk 😉

Voor de Speelclubbers is het inmiddels al de 3e dag in hun roadtrip doorheen Italië. Vandaag stopten ze in Genoa. Om hun wat meer in te leven in de lokale cultuur knutselden we eerst elk zelf hun eigen vespa’s in elkaar om er de stad wat beter te verkennen. Vervolgens leerden ze er de lokale bevolking ook kennen en kregen ze te horen dat er daar onlangs een brug is ingestort. Natuurlijk staken ze allemaal dan ook hun handen uit de mouwen om dit probleem op te lossen. Stuk voor stuk haalden ze hun innerlijke architect in hun naar boven om bruggen te ontwerpen om de Genoaanse bevolking te plezieren. De Italianen reageerden echter nogal ondankbaar op de meesterwerken dus lieten ze de bruggen exploderen. Het vuurwerk dat volgde was fenomenaal. De Genoanen konden er wel niet mee lachen en saboteerden de bus om verder te gaan. Morgen zal het dus met te voet te doen zijn…

Vandaag strandde de tijdreis trein van Rakwi 1 neer in het oude Egypte. Hier speelden ze in de ochtend een piramidespel, waarbij de slaven en de goden voor Egypte moesten strijden. De Goden zijn gewonnen en behielden hun land en keerden ze terug naar hun oude structuur. In de middag speelde er zich een heus drama voor; Cleopatra is vermoord en de Rakwi’s moesten de lokale bevolking helpen dit mysterie op te lossen. De groep moest erachter komen wie, wat, waar, wanneer en hoe dit gebeurd is. Om de dag af te sluiten hebben we nog een vrijwilliger gemummificeerd en een ceremonie gehouden.

Rakwi 2 daarentegen waande zich vandaag in de periode tussen 1920 en 1940. De oorlog was toen gedaan en er werd daarom natuurlijk feest gevierd. De Rakwi’s kregen de kans om nieuwe huizen te zetten aan de hand van een Monopoly variant. Ze konden huizen bouwen door spelletjes met water te spelen. Na vele glaasjes water te drinken, maakten de Rakwi’s waterbanen. Ze sloten de dag af met een spel over koning Albert. Hier was er geen winnaar of verliezer, ze speelden gelijk.

Tot morgen voor meer, of zoals de Speelclubbers geleerd hebben in het Italiaans: a domani!