De motor begint op gang te komen. Deze morgen werden de chirowieten in Houthulst al sputterend wakker omstreeks 08:30. Dat startuur is immers uiterst merkwaardig aangezien Chiro Jow Wervik al sinds het begin der tijden opstaat om 08:00 op bivak; de coronamaatregelen kunnen zo ook een voordeel zijn! Tito 1 leerde deze voormiddag sjorren, dat is niet verwonderlijk aangezien hun thema Expeditie Robinson is. In de namiddag kwamen de Tito’s volledig in de Expeditie Robinson-sfeer doordat Team Zuid het opnam tegen Team Noord. ’s Avonds volgde nog het terugkerende Homo Universalis. Vandaag moesten de Tito’s voor het eindspel met hun tenen een schilderij maken. Elk spel heeft jammer genoeg zo ook zijn verliezers; vandaag waren dat Summer en Jael. Tito 2 besloot deze voormiddag – net zoals de jongere Tito’s – te sjorren. Na anderhalf uur konden ze zo een aangename chill-ruimte voorleggen. In de namiddag waren de welgekende tabaksdozen aan de beurt. De leden gaven zich ten volle in een aantal oorlogsspelletjes zoals Capture the Flag. ’s Avonds verdienden de oudste Tito’s bovendien hun kampaandenken doordat ze hun leiding versloegen in een spelletje één twee drie tabaksdoze. De Keti’s – die deze week op camping zijn volgens het kampthema – konden de morgen dan weer starten met een Yoga-sessie gegeven door hun leiding. Daarna probeerden de leden hun eigen kampstoel te maken; leider Robbe zou de enige zijn die erin slaagde. Rond het middaguur wonnen de Keti’s het tafelmomentje door de hoogste toren gemaakt uit bekertjes te construeren. In de namiddag kwam de kinderanimatie langs: de animatoren hielden de kinderen bezig terwijl die op hun beurt de spelletjes zo snel mogelijk probeerden te volbrengen. De Keti-afsluiter was dan weer de chill-activiteit die naar verluidt zeker in de smaak viel. De Aspi’s construeerden ten slotte deze voormiddag een tweede verdieping voor hun Aspitent met de felbegeerde lange sjorbalken. Na de platte rust speelden de oudsten Better than Putin en Smarter than Putin. Vandaag vond trouwens de eerste gezamenlijke activiteit van het kamp plaats: de zangstonde! DJ’s Remitri Vegas (Rémi B) en Like Koen (Robbe V) bliezen het dak eraf! Haast alle leden liggen inmiddels gezapig te fluisteren op hun veldbedden na opnieuw een mooie, zonnige dag! Tot binnenkort!

-Blogteam Houthulst, Rémi