Familiedag!

In het toneeltje zagen we dat de saloon van de familie ‘Dos Santossen’ in brand werd gestoken. De hulpdiensten deden hun uiterste best om de vele slachtoffers in veiligheid te brengen. Elke familie kreeg een slachtoffer toegewezen om die te verzorgen in het ziekenhuis. Na het toneeltje werd voor iedereen duidelijk wat hen te wachten stond: met jouw familie als eerste uw slachtoffers genezen!

Aangezien de slachtoffers veel bloedverlies hebben geleden, moesten ze voortdurend van bloed worden voorzien via infuuszakjes. Daarnaast moesten ze voorkomen dat ze zouden worden besmet door andere ziektes en/of virussen.

Het hele lichaam werd onderzocht en behandeld. Zo moest men onder meer een gipsverband aanbrengen, een darmonderzoek ondergaan, een ECG afnemen bij de cardioloog, een medicatie-cocktail bereiden voor hun specifieke aandoening,…

Daarnaast moesten ze ook voortdurend op hun hoede zijn voor de cowboys met hun lasso’s die zich rond het ziekenhuis verplaatsten.

Samen met dit spel, begon ook de rivaliteit tussen elke familie te stijgen. Dit bereikte zijn kookpunt tijdens het middagmaal, wanneer de families liederen over elkander begonnen te zingen. Gelukkig bleef iedereen er ook de humor van inzien. Maar toch, wie o wie is de ‘beste’ familie?

’s Middags konden we smullen van groene westernsoep. Daaropvolgend een arend in blokjes gesneden met een geel sausje. Om vervolgens te eindigen met een water-saloon-meloen als dessert.

Voor 16u werd het spelletje verder gezet, om daarna over te gaan tot de helse finale waarin de dader van de brandstichting moest worden gevat. De dader zat opgesloten zoals de minotaurus in het labyrint. Van elke familie moesten ze één lid per afdeling in het doolhof sturen om daar een opdracht tot een goed einde te brengen. Op die manier konden ze de code bemachtigen om bij de dader te geraken. De familie die er in slaagde om als eerste de dader te vatten, waren de ‘Saloons’. De overwinning werd uitbundig gevierd!

We hebben de dag gezamenlijk afgesloten met een heerlijke BBQ. Daarvoor werd er ook spontaan plaats vrij gemaakt voor een dansmoment. Voor het slapen gaan, hebben we met z’n allen nog gesmuld van een ijsje!

Familiebanden zijn gesmeed,
dit blogbericht is weer gereed,
peace out de poëet!

 

Veel liefs,
De leiding