UGH!

De dag verliep vandaag iets anders dan gepland, we hadden helaas niet te maken met een wakkere bakker. Hij had zich namelijk overslapen waardoor we pas rond 10 uur onze boterhammen konden opsmullen.

Dat betekent dan verder slapen tot 10uur? Niets van! Flexibel zoals we zijn wijzigden we onze planning en begon de dag met het openingstoneeltje over de familie ‘Dos santossen’ die een saloon wilde opendoen in Westerndorf. Hun verdere avonturen worden gedurende het kamp dagelijks vervolgd. Zijn jullie ook benieuwd?

Daarna was het aan de kookploeg die het over een andere boeg gooide. Want zij vertolken in de toneeltjes de rol van een indianenstam. ‘Ugh’ zeiden ze allen in koor!

Voor het ontbijt hebben we snel alle diensten uitgevoerd zodat we er meteen konden invliegen!

Om 12 uur stond er weeral iets lekkers op het menu, namelijk: Fire in the hole bullet soep, vervolgens met een cowttage pie en als dessert een indian orange!

Na de platte rust bleek het een mooie dag te worden waardoor de aspi’s de waterrat in zichzelf naar boven haalden. De één haalde al wat elegantere stunts boven dan de andere op hun zelfgemaakte sleerzeil-constructie. De tito’s waren vandaag gestrand in Duitsland, waar ze een oktoberfest konden meepikken. De wc’s hadden nog nooit zo’n succes gehad ?.

Rakwi 2 slaapt in de camion (geen paniek hoor, ze vinden het de max!). Vandaag maakten ze dan ook wat tijd vrij om hun eigen stekje wat op te vrolijken. Daar hoorde natuurlijk ook de traditionele sjorcursus bij (De verjaardag van Douwe werd hierbij ook uitgebreid gevierd).  Rakwi 1 maakte reclame voor hun circusshow die plaats zal vinden op 8 augustus om 20 uur. Als we hen mogen geloven, zal het een spektakel worden waar Cirque Du Soleil nog wat van kan leren.

Speelclub 2 volgde Rakwi 2 en bouwden hun eigen fort dat uitgebreid werd versierd. Er werd heel wat geknutseld en daarnaast leerden enkelen ook al sjorren (jong geleerd is oud gedaan!). Speelclub 1 heeft deze ochtend de grote boze wolf (van roodkapje) proberen te verslaan, door eerst hun jagerskills wat op te krikken.

Vervolgens kropen alle cowboys bij zonsondergang stilletjes aan in hun nest om morgen weer van de partij te zijn!

Daarnaast willen wij ons ook excuseren voor de weinige foto’s die we posten. Hier in het afgelegen Westerndorf heeft de wifi blijkbaar moeite om onze rooksignalen te ontvangen.

Slaapzacht!

De leiding