Hier zijn we weer!

Voor de tito’s en keti’s was het een korte nacht. Hun nachtrust werd verstoord om het legendarische en traditionele ‘Pad Der Dood’ af te leggen. Sommigen hebben hun angsten overwonnen, voor anderen was het een ‘walk in the park’.

Na het ontbijt stonden er opnieuw toneeltjes op de planning! Zo heeft de familie ‘Dos santossen’ de ideale locatie gevonden voor hun nieuwe saloon. De familie is nieuw in de cowboystad, waardoor de burgemeester en zijn college van schepenen de ‘Dos santossen’ nog niet blindelings vertrouwen. Om die reden heeft de Sheriff twee premiejagers in dienst genomen om een oogje in het zeil te houden.

Vanaf morgen zullen ook de belevenissen van de sloebers ter sprake komen in deze bivakblog! De sloeberleiding vertrok deze namiddag terug huiswaarts, om morgen onze allerkleinste chirowieten te begeleiden richting Westerndorf (trouwe blogvolgers zullen natuurlijk al weten dat we hiermee Medendorf bedoelen, post uw brieven en kaartjes dus zeker niet richting ‘Westerndorf’ ?).

Speelclub 1 moest vandaag met z’n allen trachten te ontsnappen uit de boot van Peter Pan, dit door onderlinge duelopdrachtjes.

Daarnaast heeft speelclub 2 kennis gemaakt met enkele uitvindingen voor de toekomst. Wisten jullie dat wij later allemaal met een vliegende auto zullen rijden? Dit wordt toch de maaaax?!

Rakwi 1 onderging een ware metamorfose tot clowns, met hun groene clownsneuzen als kers op de taart!

Bij rakwi 2 werden de ‘kitten gesmot’, ter voorbereiding van de dagtocht van morgen. Hieronder mag je verstaan dat ze morgen bijvoorbeeld voldoende gehydrateerd zullen blijven tijdens hun steptocht, omwille van hun verdiende eigen koersdrankjes.

In Japan werd er geworsteld door de tito’s VS hun leiding, laatst vernoemde werden grandioos vernederd (amai, zou de leiding hun leden nu nog steeds in de hand hebben? ?).

Deze afdelingen hadden in de namiddag enkele waterspelletjes ingepland, dit vanwege de onverwachte drukkende hitte.

Ook de keti’s hebben vandaag het water opgezocht! Zo zijn ze vandaag op tweedaagse vertrokken met als eindbestemming het meer van Buttenbagh. Via bootjes konden ze een poging wagen om uit de gevangenis van Alcatraz te ontsnappen (lees: wat dobberen met een bootje op het water ?). Gelukkig konden ze rekenen op de samenwerking met de kookploeg, die hen de opblaasbare bootjes ter plaatse leverde.

Ook de aspi’s konden gebruik maken van de goeie zorgen van onze kookploeg. De lege drankflessen werden gevuld met fris water, waardoor uitdroging zeker en vast werd voorkomen. Toeval of niet: de aspi’s zullen, net zoals de keti’s, de nacht doorbrengen in het dorpje Buttenbagh.

Wij kruipen er vandaag vroeg in. Morgen zoeken ook wij met de dagtocht nieuwe oorden op. Zo kunnen we morgenavond stoere verhalen vertellen aan de sloebertjes, die onze Chiro JOW Brigade zullen vervolledigen! 😀

 

Morgen op stap
Sloebers komen erbij
Twee vliegen in een klap
Zo iedereen blij!

Veel liefs,

De leiding