AANGESTRAND IN COWBOYLAND!

Er was heel wat volk aan het station, waarvan er een hele hoop toch met wat zenuwen zaten. Desalniettemin waren we allen opgetogen om aan de volle 10 dagen bivak te beginnen!

Na het afscheid en het uitzwaaien van alle mama’s en papa’s begon het avontuur voor echt. We vertrokken als echte cowboys.. met de trein! ? We moesten slechts 1 maal overstappen in Gent om daarna de volgende trein te nemen richting Verviers. Daar aten we samen onze lunch op terwijl we aan het wachten waren op de bus richting de kampplaats.

Toen we aankwamen waren de aspi’s al druk in de weer om de camion uit te laden, en was de eettent al opgezet. Bij deze hebben ze hun fietstocht afgerond, die niet te onderschatten was vanwege de vele hoogtemeters! Daarnaast schoten er ook overal waar de keti’s passeerden, tenten als paddestoelen uit de grond! Ze hebben er maar liefst 6 zelf opgezet.

Alle afdelingen begonnen meteen aan de opzet. Elke afdeling had hun eigen taakje. De jongere afdelingen hebben al het eetgerief (borden, tassen, bestek,…) afgewassen zodat deze gebruiksklaar waren, en de eettent werd helemaal klaargezet voor het eerste avondmaal.

Omstreeks 18u werd het kampliedje voor het eerst opgelegd: John Denver – Thank God I’m a country boy. Zet dit liedje thuis gerust ook eens op, zo beleef je ook deels de fantastische sfeer die hier heerst. (een aanrader!)

Toen dit kampliedje door de boxen weerklonk, was het tijd voor de leden om hun familie te ontdekken waar ze een gans kamp telkens samen mee aan tafel zullen zitten. Al snel werd duidelijk dat er een heuse rivaliteit heerst tussen de verschillende families (dit belooft voor de familiedag! 😮 ).

Nadat we onze eerste echte maaltijd op kamp hadden verorbert (mmmmmmacaroni!), was er uiteraard nog tijd over voor een kort spelletje voor het slapengaan.

Zo speelden de tito’s alvast enkele kennismakingsspelletjes om hun gastleider (the one and only Bert Leroy) beter te leren kennen. Speelclub 1 maakte dan weer tijd vrij om hun dagboekjes naar eigen smaak te versieren. Speelclub 2 heeft op spelletjeswijze de zwarte gaten (verboden plekken) op de kampplaats gaan ontdekken. Rakwi 2 ging op verkenningstocht.. en natuurlijk met de step!

De sloeberleiding waren de enige die wat verloren rondliepen, zo zonder hun leden. Gelukkig is er op een bivak altijd werk genoeg, waardoor ze zich niet verveelden en zich nuttig konden bezighouden. (oef!)

Tot gauw, groetjes Chiro Jow!