Howdy, hier zijn we weer!

In de verre Ardennen kwam de zon op en kwamen de aspi’s wakker. De dag startte wat trager dan anders, maar verliep daarom niet minder goed. Na het stevig ontbijt stond ons direct een helling (Baraque Michel) te wachten, het hoogste punt van België! En ja hoor, het is ons gelukt! ?

Na deze opwarming kwam de Signale de Botrange (694m hoog). Voor ons was dit nog niet hoog genoeg en gingen we met z’n allen op 700m hoogte staan (zie foto op het trapje). Tijdens ons middagmaal genoten we van het prachtige uitzicht. Daarna waren we helemaal klaar om de afdaling in te zetten en volgden we hierbij een oude treinroute die de dag van vandaag gebruikt wordt als fietspad.

Tijdens de rit kwamen we enkele kampplaatsen tegen waar we inspiratie bij konden opdoen. Bij de ene kampplaats waren alle tenten op 2m van de grond geplaatst, bij de andere hadden ze hun eigen houtskoolkeuken mee. Zou dit geen leuk ideetje zijn voor onze kookploeg?

Na al dat fietsen kwamen we aan in Butgenbach waar we konden genieten van de camping met zwemvijver. En natuurlijk sprongen we er met z’n allen meteen in! Aangezien het hier stralende zon en tegen de 30°C is, konden we deze verfrissing wel gebruiken. Daarna werden we alleen nog maar meer in de watten gelegd door onze fietskookploeg. Alle buikjes werden alweer goed gevuld!

Vervolgens gingen we allen terug naar dromenland om morgen de laatste rit in te zetten richting de kampplaats te Medendorf. Zonnige groetjes van alle aspi’s en de kookploeg. ?

Ook in Wervik was er veel ambiance! We zijn vroeg begonnen met het inladen van de twee camions. Ook de keti’s hebben hun steentje bijgedragen (wat een spierbundels!). Wat denken jullie, zouden we dit jaar iets vergeten hebben?

Met de bivaklancering hebben we de dag goed geëindigd. Alle leden waren enthousiast om de slechte cowboys van het spel te verslaan. (ook een paar enthousiaste papa’s en mama’s waren van de partij en haalden het kind in zichzelf naar boven!). Sommige groepen hebben de eindmeet bereikt, waardoor ze een belangrijke tip kregen voor op kamp. Voor degene waarbij het niet gelukt is, jullie hebben geluk!

Hier is de tip:  ‘wat je denkt dat je ziet, is niet wat het lijkt’.

Er was ook de gelegenheid om een briefje te schrijven naar je zoon/dochter/.. op kamp en om gezellig bij te praten (weliswaar met een drankje in de hand). Na deze gezellige avond kunnen wij al niet meer wachten tot morgen! Afspraak om 8u aan het station. Wij zien jullie daar!

Liefs,

De leiding