Howdy!

29 juli staat voor velen gekend als het einde van de Tour de France, maar onze aspi’s daarentegen trappen er zonder problemen nog enkele kilometers bij!

Dag 2 kende een vroege start voor Jan en Yves, die reeds om 7u vertrokken richting Gare de Flémalle-Haute. Niet om de aspi’s achter te laten, maar om hen terug een ganse dag te helpen. De aspi’s werden wakker rond 7u30 wanneer de kookploeg al klaar stond met hun ontbijt.

Hierna werd alles in gereedheid gebracht om de eerste 10 km van de dag te fietsen, richting station La Louvière Sud. Van daar uit namen ze de trein richting Flémalle-Haute waar Jan en Yves hen stonden op te wachten na hun stevige ochtendrit (95 km). Enkele fietsen konden gelukkig mee worden vervoerd met de kookploeg naar dit punt, om zo de kosten te drukken voor de treinrit.

Na hen in 2 ploegen op te delen, om zo met één uur tijdsverschil aan te komen aan het station, vertrok ploeg 1 richting Jalhay. De volgende 46 km beloofden een helse tocht te worden met heel wat stijle beklimmingen en de daarbij horende afdalingen (veel leuker! :D). In totaal werden maar liefst 800 hoogtemeters beklommen over de laatste 20 km. Enkelen moesten een tandje bijsteken, maar dankzij de onderlinge steun is ook dit goed verlopen.

Na een korte maar lastige dag kwamen ze allemaal samen aan in Jalhay, waar er opnieuw een heerlijke maaltijd voor hen klaar stond (zie foto). Door het nemen van een verfrissende douche (want daar was het zweten met 29 graden en felle zon), was iedereen terug proper om de nacht in te gaan. Zo kunnen ze morgen met nieuwe moed de dag starten. Dan staat hen namelijk het hoogste punt van België op te wachten, en kunnen ze met volle teugen genieten van de mooie landschappen in de Ardennen.

Morgen zijn we er alsnog, met een nieuwe blog!

Chiroetjes