Howdy!

De blog is vanaf vandaag officieel gestart want de bananendozen zijn binnen gebracht en de aspiranten zijn al op hun fiets vertrokken richting het Far Medendorf (ondertussen al geïnstalleerd op hun eerste slaapplaats ?).

De aspiranten waren al vroeg uit de veren! Omstreeks 6u15 zijn ze samengekomen in d’Arke, net zoals de vele leiding en familie die hen kwamen uitwuiven. De fietskookploeg heeft een heerlijk ontbijt voorzien zodat ze vol energie aan hun fietstocht konden beginnen. Dankjewel daarvoor! Daarna werd het startschot gegeven en vertrokken ze als een pijl uit een boog (ondanks de eerste platte band na slechts 5 minuten).

De dag begon grijs maar bleef wel droog. Na de middag klaarde het terug op en waren de temperaturen veel aangenamer dan de afgelopen hete dagen. De regen van de nacht ervoor zorgde ook voor extra zuurstof in de lucht die we allen meer dan genoeg konden gebruiken. Na het vertrek gingen ze meteen de grens naar Frankrijk over om zo hun route richting het verre La Louviere in te zetten. Een eerste platte band viel al door rondslingerend glas (obstakels vormen ook een deel van de route!). Maar Batman en Jan waren direct to the rescue.

Verder verliep de dag vlekkeloos. Enkele kettingen vielen af op kleine heuveltjes en sommige banden hadden wat extra lucht nodig. Na een stevig middagmaal langs het kanaal werd de namiddag terug vol energie ingezet om van het mooie Wallonië te kunnen genieten. Uiteindelijk kwamen we na een lange dag en na 125km aan in La Louvière. De kookploeg stond al terug paraat en we werden weer heerlijk verwend met een aperitief, selfmade hamburgers en gebruneerde patatjes. Morgen vertrekken we richting Luik. Maar wat ons morgen te wachten staat lees je morgen terug op onze blog. Veel zonnige groetjes van alle aspi’s, aspileiding, Batman, Jan en de kookploeg.

Ook de andere afdelingen stonden niet stil vandaag. De bananendozen werden gedurende de hele namiddag ingezameld en gestapeld in de camion. De sfeer zat er goed in en het was leuk om al onze leden te zien verlangen naar het bivak. Wij kunnen al niet meer wachten tot dinsdag, jullie ook?

Chiroetjes!