De negende dag zit er inmiddels ook al weer op, lees hieronder de avonturen van jullie favoriete chirowieten.

De sloebers genoten vandaag van een dagje Brazilië. Deze morgen speelden ze met de Braziliaantjes een spelletje over het bos. Zo was er een team die bomen konden verdienen, en een team die bomen kon vernietigen. Helaas was de overwinning voor het team die de bomen vernietigden. Na de hinderlaag konden ze genieten van het overheerlijke middagmaal; patatjes met wortelen en kip in geuze. Na de platte rust besloten ze om dan de sloebers om zich volledig in te leven in het modder-en verf spel, om dan achteraf volledig schoon geschrobd te worden door het carwash-team.

Voor speelclub 1 stond er een heuse verrassing te wachten net voor het middagmaal; het kampaandenken. Dit was een prachtige gele t-shirt met daarop een vikingshelm om volledig in thema te blijven. Deze bende genoot ook deze middag van de carwash en als afsluiter besloten ze nog om enkele spelletjes te spelen.

De speelclub 2’ers begonnen vandaag met een Mario kart spel. Het eerste deel van het spel hield in dat ze tijd moesten verzamelen om zo in de middag hun auto te kunnen pimpen. Na het middagmaal was het tijd voor een race om uit te maken welk team het beste was. Na het avondeten werd hen hun kampaandenken nog overhandigd: een gepersonaliseerd ‘Wie is het?’-spel.

In Rakwiland werd vandaag uitgemaakt welke van de twee Rakwi’s nu de beste is in ‘The Battle of the Rakwi’s’.

De Tito’s speelden deze morgen een paintball-vlaggenwacht in het bos waarbij het de bedoeling was om de hoogst mogelijk toren te maken. De pubers creëerden ook spontaan hun eigen mascotte. In de namiddag werd een drugsspel gespeeld en ’s avonds sloten ze af met nog een laatste keer harde pleinspelletjes.

De Keti’s gingen vandaag helemaal op in hun rollenspel gemaakt rond ‘De Hippiestad’. ’s Namiddags opteerde de leiding voor een escape room en tijdens het wachten op de carwash speelden de Keti’s baseball tegen de Aspi’s.

De oudste afdeling speelde vandaag een kort Tinder-spel waarbij ze profielen moesten maken en vlammetjes konden verdienen. Na de middag leefden ze zich uit op het sleerzeil en ’s avonds sloten ze af met een bosspel.

Afsluiten doen we voor vandaag graag door jullie een korte omschrijving te geven van ‘Carwash 2019’. Dit jaar werd de carwash gecombineerd met een variant van het televisieprogramma Wipeout. Het was de bedoeling dat je eerst over de beek geraakte door middel van een constructie. Eens je dat gedaan had, dan kon je onder een legernet een jeton zoeken om die dan in de carwashautomaat te stoppen. Zo werd iedere afdeling vandaag dus grondig gewassen!

Nu is iedereen zich weer warm aan het maken in zijn slaapzak; dat zal ook nodig zijn. 19 augustus, vast en zeker een geslaagde volledige speeldag.