De zeventiende stond voor de leidingsploeg al enkele weken in het rood aangeduid in de agenda: Tito-Keti-Aspi-spel. Het meest prestigieuze spel in onze Chiro waaraan dit jaar een twist werd gegeven. Lees hier verder over wat zij, en ook de andere afdelingen, vandaag uitspookten.

De sloebertjes werden vandaag wakker in Amerika. Ze begonnen deze morgen met een kartel-spel. De kindjes werden verdeeld in twee groepen: de boeven en politiemannen. Het doel van het spel was om zoveel mogelijk snoepjes te stelen zonder dat de politie het zag. Met pijn in het hart moet ik vermelden dat de boeven gewonnen hebben. Na het smullen van de overheerlijke maaltijd begon er al een nieuwe game: Farm Village. Hier moesten de sloebertjes als eerste op zoek naar zichzelf vermomd als een boer/boerin. Daarna moesten ze om ter best de boerderij uitbreiden. Dit deden ze aan de hand van een postjesspel. De tijd vloog voorbij, voor dat we het wisten knabbelden ze al aan het avondeten. Nadien werd er alweer een mooi verhaaltje voorgelezen door de prachtige Hodor alias Meinert Vanneste. De minuscule reizigers liggen nu al te dromen over hun nieuw avontuur.

De vikings van speelclub 1 waren al van bij het ochtendgloren in form; het was namelijk de verjaardag van onze kleine spruit Siebe Vandenhoucke. Een mooi aantal ‘happy birthdays’ en een ontbijtje later was het tijd voor het ‘Viking-kwartet’. Daarna speelden de kleine vikings nog het balspel ’21-korfbal’. Na de pauze mochten de speelclubbers op bezoek bij Thibault van de provider Mobile VIKINGS. Hij kampte met een verschrikkelijke handelsoorlog tegen concurrent Telenet. De speelclubbers moesten hem aan de hand van verschillende opdrachten helpen om de hele wereld te voorzien van mobiel netwerk. Thibault was heel blij met de hulp van de kinderen en dankzij hun hulp kon Thibault zijn handelsimperium verder uitbreiden. Na de stoofvlees met aardappelen kwamen de speelclubbers nog tot rust in de douches. De leiding (Ylennia en Rémi) kan het zelf haast niet geloven, maar de kinderen slapen als een roos.

Heb je mij gemist? Zo begon de dag van speelclub 2. Een paar van hun kameraden zaten vast in de camion de anderen moesten aan de hand van tips opdrachten doen om hen eruit te krijgen. Echter, er zat een mol in het spel die met veel plezier het spel saboteerde, en overigens dit ook won. Kleine teleurstelling voor de speelclubbers, maar dat weerhield hen niet om er nog een leuke dag van te maken. Na de middag speelden ze ‘Levensweg’, hier mochten ze aan de hand van hun nieuwe identiteit een huis maken en inrichten, zo werd er ook getrouwd, gefeest en als afsluiter een heuse talentenshow georganiseerd.

Rakwi 1 deed vanmorgen een 50-minutenspel. De rakkers leefden zich volledig uit en konden dan daarna goed smullen van de Chili Con Carne van de kookploeg. ’s Namiddags passeerde een Twilight-spel de revue. Na de feestmaaltijd ’s avonds moesten de weerwolven ontsnappen uit een appartement.

De oudste rakkers hadden vandaag een ‘dag congé’: de wetenschappers hielden zich voor een keer bezig met andere zaken zodat ze niet moesten denken aan de wetenschap en aan het werk. De ontspandag werd gevuld met tabaksdozenspelletjes, basebal en een boys-/girlsnight.

Voor de Tito’s, Keti’s en Aspi’s zat er vandaag een ‘specialleke’ (zoals de kampbaas zou zeggen) in: ze deden een 24-urenspel. Er werd hen echter wijsgemaakt dat ze drie dagen zouden moeten gaan overleven in het bos – terwijl het er in werkelijkheid maar één was. Voedsel werd tijdens het spel gekocht aan de hand van opdrachtjes en dat werd veelvuldig gedaan. Iedere groep bouwde een slaapplek en begon zich in de overlevingswaanzin onder te dompelen. De teleurstelling was groot toen deze avond werd gezegd dat het spel maar een dag duurde in plaats van drie. Toch kwamen er alleen maar lovende woorden uit de monden van de leden van de drie oudste groepen.

Afsluiten doe ik graag met een woordje over het weer. Dat was vandaag weer afwisselend. Opnieuw bewezen we als topbende dat niets ons klein krijgt en op het einde van deze dag kunnen we besluiten dat onze laatste speeldag nog lang niet afgelopen is.

Tot morgen beste bloglezers.
Marion, Eva en Rémi