Work hard, play hard. Met dat motto vingen wij vanmorgen de dag aan na een lastige opzet gisteren. En er werd vandaag vast en zeker ‘geplayed’. Zelfs drie helse buien kon Chiro Jow Wervik er niet van weerhouden om te spelen. Deze morgen was niet alles plezant; met spijt in het hart namen we ook afscheid van de aspikookploeg die we op deze manier nog eens willen bedanken.

De tweede dag betekende het begin van de toneeltjes. Ook dit jaar is er een leuk verhaal uitgewerkt rond het thema prehistorie. We kwamen de geschiedenis van drie volkeren uit de prehistorie te weten en kregen daarna een korte introductie van de toneeltjes en diensten van de kookploeg. Na de diensten werd het startschot gegeven voor een dag vol plezier en regen.

Speelclub 1 had vandaag geen dienst en kon zo direct beginnen met Viking-Poly, een viking-variant op het welbekende Belgische gezelschapsspel. Rond de middag werd het leidingduo bestaande uit Bert en Rémi opnieuw vervoegd door hun medeleidster Ylennia. Na de middag en platte rust- en ook na het tafelmomentje dat gewonnen werd door de Stalagmieten – begon het ferm te regenen. Zo waren de leiders van Speelclub 1, Rakwi 1 en Rakwi 2 genoodzaakt om een film te kijken in de namiddag. Deze werd echter niet volledig bekeken doordat de hemel rond 16h weer opklaarde. Speelclub 1 speelde nog wat pleinspelletjes en eindigde de dag (na het avondeten) met een leuk slaapzakkenspel en een kwartiertje dagboeken schrijven.

Bij de andere Speelclubs, namelijk Speelclub 2, vingen ze vanmorgen aan met een mengeling van Wie is het en Cluedo. Dit viel zeker in de smaak bij de kinderen en ze waren dan ook razendenthousiast in de namiddag en bleven zo buiten spelletjes spelen. Na het vieruurtje gingen ze naar de casino met de daarbij behorende tuxedo’s, limousines en prachtige jurkjes. De leiding omschreef hun dag dan ook als ‘superleuk’, ‘nat’ en ‘geestig’.

Rakwi 1 bouwde deze morgen hun stad: Rakkerdam. Deze werd jammerlijk genoeg verwoest door de regen deze namiddag. Dit weerhield hen er niet van om er in de namiddag het beste van te maken; ze speelden een leuke variant op het spelletje ‘Weerwolven’. De dag sloten ze af door slaapzakspelletjes te spelen.

Rakwi 2 verhuisde dan weer van kamer deze morgen. Doordat het vannacht wat krap was samen met Rakwi 1 in de kamer werd besloten om de oudsten te laten verhuizen naar de gezellige camion. Dit vonden ze dan ook ongelofelijk plezant: nu, op dit moment, hoor je ze nog steeds lawaai maken in de camion. De Rakwi-rakkers verdienden in de namiddag hun diploma in verschillende wetenschappen en kunnen morgen dus aan de slag als professors.

De OTITS (vrij vertaald Tito’s) deden deze morgen een belangrijke toelatingstest die zal uitmaken of ze goed genoeg zijn om in een geheime sekte te mogen. Na de thee (en de hereniging met leider Jonas) werden er bij hen vooral putjes gegraven: dit was dan ook noodzakelijk aangezien hun tenten dreigden onder te lopen. De Speelclub-, Rakwi- en Titoleiding hielp hen daar graag bij. Toen de storm gaan liggen was vond de leiding nog tijd voor een 60-minuten spel. Na het avondeten bekeek de rode afdeling een film waar opdrachten aan gelinkt werden om het teamwork in die beruchte sekte te testen.

Bij de op een oudste afdeling werd er deze morgen gekatapulteerd in het bos. Daarna speelden ze paintball in twee teams waarbij het de bedoeling was om op een hangende cimbaal van de tegenstander te schieten. Na de pauze speelden de keti’s in de modder en ze sloten tenslotte hun dag af met de klassieker ‘Weerwolven’.

Van de aspileiding kregen we de volgende samenvatting van hun dag: “We hebben vandaag Hotel Romaspiek mooier gemaakt en zwembadjes en sjorringen gemaakt. Vanmiddag was het ‘Wie is het’-rollenspel waar ze hun partner moesten zoeken, samen moeten ze nu het ganse kamp zorgen voor een ei als hun eigen kind. Nadien was er een liefdesceremonie waar ze een zelfgemaakt cadeautje aan hun geliefde moesten overhandigen. Deze avond was er ‘het grote levensweg-spel’ waar de aspi’s hun eigen grenzen moesten verleggen en hen van hun beste kant konden tonen.

Als conclusie kunnen we stellen dat Chiro Jow Wervik niet klein te krijgen valt: regen of zonneschijn, spelen is altijd fijn. Nog een laatste belangrijke noot voor vandaag: op de Bivakbrief was de verkeerde postcode vermeld; die is dus 4770.