Dag drie in de prehistorie. De mottige hoofden begonnen al op te duiken, dat kan je dan ook zien op de mooie foto onderaan uit de aspitent. Volgens de gewoonte overlopen we wat de verschillende afdelingen vandaag gedaan hebben.

De sloeberleiding vertrok vanmorgen samen met Justin terug naar huis om morgen te vertrekken met de kleinsten. Morgen na de dagtocht zal de kampplek dus compleet zijn.

Speelclub 1 deed vanmorgen na de diensten het 60-minutenspel dat in de smaak viel. In de namiddag speelden ze het grote drakenspel waarin ze een legendarische draak moesten bemachtigen. ’s Avonds versierden ze hun persoonlijk Vikingschild.

Speelclub stuurde ons de volgende melding door: “In de ochtend deden we het grote ‘scrabble the battle’-spel waarin de drie leiders de team captains waren. In de namiddag kropen we op het sleerzeil, het was heel leuk en modderig. Na de warme deugddoende douche keken we naar welk team het slimste was in ‘de slimste speelclubbers ter wereld’.

Er kwam verder nog de volgende update uit Rakkerdam van Rakwi 1: “Vandaag was het feest in Rakkerdam. Niet alleen hebben we een gloednieuwe burgemeester genaamd Jelle gekozen, ook hebben we direct direct de eerste weerwolf met de naam Bo ontmaskerd en op de brandstapel gegooid. Nu zijn ze gaan slapen, maar wie weet zal deze nacht opnieuw de laatste nacht worden voor een van de rakkers.

Rakwi 2 deed het vandaag op deze manier: “Wij hebben deze ochtend geëxperimenteerd: kennis gemaakt met verschillende proeven daarna ook onze labojas versierd. Vanmiddag zijn we aan de hand van spelletjes en een zeeslagbord ontdekt wie besmet was door een virus (Die ontbrak bij het experimenten van de ochtend), de avond hebben we af gesloten met weerwolven in het thema professsor.”

De Tito’s streden deze ochtend in het WK bingo om de beste sekte te bepalen. In de middag kozen ze voor Black Box en het sleerzeil en dat pakte zeker. ’s Avonds werden de oriëntatievaardigheden aangescherpt zodat de leden morgen zeker niet verkeerd lopen op dagtocht.

De Keti’s en Aspi’s vertrokken deze morgen op tweedaagse. Volgens de laatste berichten hebben de Keti’s vlot onderdak gevonden; voor de Aspi’s werd het wat moeilijker, na een uurtje zoeken vonden ze toch een slaapplek.