Hallo iedereen!
Vandaag zijn de aspi’s om 8u vertrokken richting hun eerste overnachtplaats. De kitten werden ingesmoet en de koers tenuetjes aangedaan. Na enkele kilometers werden de eerste heuvel aangepakt en goed tot een eind gebracht. Net voor de middag werd de zwaarste berg van de dag aangepakt ‘de Koppenberg’. Op de top van de berg werd ons eerste kampmiddagmaal opgegeten in een stralende zon. De namiddag bolde goed voort met heel veel heuvels en bergen. 2-tal banden werden platgereden en direct terug opgeblazen door onze topbegeleiders Yves en Jan.  In de vooravond werd de legendarische ‘Muur van Geraardsbergen’ beklommen. Op de top wachtte een mooie verrassing, de ploeg van ‘1000 zonnen’ van de VRT was er terplaatse en we werden uitgekozen voor een interview voor hun show. Iben werd uitgekozen om de ster van de avond te worden en wij met zijn allen vertoefden op de achtergrond voor mooie sfeerbeelden. U kan dit alles bekijken op de zender ‘één’ komende maandag.
Daarna kwamen we aan op onze eerste overnachting na 96Km bij een oud-chiroleider van chiro Jow in Waarbeke, hij startte mee de Chiro op met enkele andere bekende Wervikanen. We kregen een lekkere aperitief voorgeschoteld door onze fietskookploeg ( Klaas, Nootn, Jeroen en Fien).
Lekkere hamburgers met gebakken patatjes.
Op het einde van de avond werd met een kort spel voor de leden hun eigen cadeau verdiend. Namelijk een vers paar oranje fietskousen en een marcel/topje met het aspithema (Aspiditie Robinson) en hun eigen naam eronder.
De avond eindigde met veel gelach en leuke verhalen. Iedereen ging mooi slapen en nog vele dromen werden in nagedachtenis gebracht.
Groetjes de aspileiding, fietskookploeg, Jan en Yves en natuurlijk de fantastische aspi’s.
DSC_0006
DSC_0011