De ochtendstond heeft goud in de mond; dit nam Juliette vandaag echter iets te serieus nadat ze een wesp op at. Wat de morgen ook te bieden had waren bergen, en veel bergen. De renners kregen als ontbijt direct een serieuze col voorgeschoteld. Deze constante zou de volledige etappe lang worden aangehouden; er stonden dan ook zessenzestig kilometer, waarvan 1313 hoogtemeters, op het programma. Het peloton bleef de hele dag samen en er waren nagenoeg geen opmerkelijke ongevallen of opgaves – op enkele lekke banden na. Het hoogtepunt voor de kijkers thuis was het vreugdedansje van Eileen Bossuyt en Nore Durnez na hun beklimming van een col buiten categorie. Rune Durnez deed zich vandaag trouwens opnieuw gelden als een echte berggeit: de aan de Noorse renner Alexander Kristof verwante toptalent liet iedereen achter zich op de beklimmingen vandaag. De kampeerplek van vandaag zal Rune Durnez bovendien niet snel vergeten nadat ze samen met Roy Lemahieu het feestje op gang zette in de supporterstent.  Dit was het enigste feestje niet, er werden ook kaarsjes geblazen omdat  Jan voor de 10de  keer meegaat op voorkamp. De kookploeg – bestaande uit Jeroen Vanacker, Klaas Vandersype, Ruth Renard en Fien Daels – schotelde de jongvolwassenen deze avond chili con carne voor. Morgen wacht hen nog een korte rit richting de kampplek.

Over naar het thuisfront! Vandaag werd de camion gevuld en dit bleef niet ongezien voor onze cameravrouw. Met de hulp van de sterke Keti’s werd een zwaar werk snel licht gemaakt; in drie uurtjes waren we ermee klaar en konden we aanvangen met de voorbereiding van de Bivaklancering!

Vanaf 19h stonden de leiders er opnieuw om iedereen klaar te stomen voor het grote vertrek morgenochtend (om 8h stipt aan het station!). Er was er de gelegenheid om een pintje te drinken en een leuk spel te spelen. Iedereen werd in groepen verdeeld om talloze vaardigheden aan te scherpen. Zo leerden er velen bij hoe je een buffel of kip moet vangen. Na een uurtje waren de survival-skills genoeg op punt gesteld en kon het finalespel beginnen! Met het finalespel kon je een grote tip in handen krijgen waarmee je de titel van het kamplied al kan raden. De bedoeling was om zo snel mogelijk vuur te maken. Sieuwe Vandenbraembussche kreeg uiteindelijk de bovenhand en bezorgde zijn team dan ook de begeerde tip.

Tot morgen om acht uur aan het station!