De dag die de geschiedenisboeken in gaat als Aspi In Leiding 2022. De dag begon wederom met een spetterend toneel, ditmaal geleverd door de Aspi’s in plaats van de spetterende leidingsploeg.

Na dit meesterwerk werden de sloebers begeleid door Laura, Mathijs en Xander in hun zoektocht naar de dieren in de zoo. In de namiddag werd dan weer de middagploeg ingeschakeld, bestaande uit Warre, Thomas en Lars, die de Sloebers hielpen met hun Jeep-race. Jammer genoeg verliet de echte leidster Julie in de avond het kampterrein.

De jongste Speelclubbers werden in de ochtend vergezeld door Thomas, César en Quinten tijdens de bouwwerken van hun kasteel. In de middag werden Tuur, Laura en Ailana omgebouwd tot Speelclubleiding. Zei hielpen Speelclub 1 in hun strijd de drie draken te verslaan. Speelclub 2, met Warre en Lars aan het roer, dompelde zich ’s ochtends in de wereld van het Indisch textiel. In het grote textielfabriekspel was het de bedoeling om het meeste textiel te produceren in de kortste tijd. In de namiddag namen Remi en Quinten over met een spel waarin elke groep om ter best India moest maken. Na de thee werd een variant gespeeld op wimpeltje trek gecombineerd met een kampenspel. In de avond kozen de twee makkers voor het spel Weerwolven.

Bij de Rakwi’s hadden Guillaume, Ailana en Nout de ochtendshift. Volledig in het thema FC de Kampioenen werd een kampenspel gespeeld waarbij het de bedoeling was om zoveel mogelijk voetballen in je kamp te hebben tegen het einde van het spel. Na de wissel van de wacht door Lukas, Lotte en Mathijs was het de bedoeling om de beste Bomaworsten te maken. De winnaar hiervan had een voordeel in het daaropvolgende krachtspel. De dag werd afgesloten met een Kampioenen-versie van Weerwolven.

Bij onze pubers van Tito 1 gaven Lukas en Tuur in de ochtend leiding. De Tito’s werden elk op een eigen eiland gedropt en konden andere eilanden ontgrendelen door bruggen te bouwen naar andere delen. De winnaar was degene met het grootste aaneengeschakelde blok land. In de namiddag leidden Guillaume en César een gesofisticeerde versie van laddercompetitie in goede banen, gevolgd door een finalespel. Remi en Lotte hadden dan weer een grote invloed op Tito 2 in de voormiddag met het grote influencerspel. Nout en Xander zetten die tendens verder in de namiddag met een postjesspel over sociale media.

Om de stoelendans vandaag compleet te maken nam de kookploeg vandaag de rol over van Ketileiding. De leiding nam de rol als kookploeg over. Beide partijen waren blij met de transfers!

PS: leider Rémi won de stoelendans