De nieuwste etappe van het bivakavontuur. Een etappe die helemaal wordt opgedragen aan de wandelgoden. Voor we stapsgewijs in alle wandelavonturen duiken we even in de wereld van de sloebers die vandaag – na lang wachten – eindelijk hun eerste bivakdag hadden.

Die dag begon logischerwijs met de lange en gevreesde tocht naar de kampplaats te Bree. Na de lange tocht werden de sloebers al meteen ingedompeld in hun kampthema, safari. Dit werd gedaan door middel van een verhaaltje waarin de sloebers zelf voor komen, dit – nog lang niet afgerond – verhaal wordt een terugkomend element in het sloeberkamp en zal ook voor de rode draad zorgen.

Terwijl al de voorafgaande besproken gebeurtenissen plaatsvonden werd er bij de rest van de afdelingen vooral ingezet op wandelen. Zo hield Speelclub 1 een 11 kilometer lange tocht, waarbij ze kennismaakten met de lokale speelpleinen en beken. De iets oudere Speelclub zette dan weer meer in op de nabijgelegen gebieden rond de kampplaats en werd in het bijzonder kennis gemaakt met de moderne agrarische sproeitechnieken, gebruikt door een lokale boer.

Bij de Rakwi’s werd vandaag ook niet stilgezeten. Zij organiseerden een run van 20 kilometer richting het water, waarbij in het terugkeren een kleine douche werd ontdekt in de vorm van een willigkeurige man met een tuinslang. Het dient gezegd te worden dat de watergelegenheid waarvan de Rakwi’s gebruik hebben gemaakt vandaag erg in trek was aangezien beide Tito’s naar dezelfde plek trokken. In de bijlage kunnen jullie de kiekjes zien van de waterpret.

Als we de Keti’s mogen geloven hebben zij vandaag de hel op Aarde moeten doorstaan. Een tocht van 25 kilometer haalde in iedereen het slechtste naar boven. Te laat op de kampplek en dus een eenzame afwas was het logisch gevolg voor de Keti’s. Plezier hebben ze echter wel gehad aan deze lastige etappe ondanks het zware karakter ervan.

Onze oudsten kwamen vandaag , nog aan het dromen over het paintball, wakker onder de blauwe hemel en boven het gras. Na een lekker ontbijtje trokken ze hun wandelschoenen aan en vertrokken voor een tocht van 15 km met 240 hoogtemeters. De tocht ging door in het Nationaal Park Hoge Kempen waar ze de trillbergen beklommen. Na de zware inspanning volgde de verlossende ontspanning, een duik in het meer. In de terugtocht naar de kampplaats (met de fiets) sloeg Satan weer toe met 2 lekke banden voor Xander. Na het ontbijt werd de douche ter beschikking gesteld om het zweet af te wassen. Nu zijn ze nog een spelletje Toren Van Babel aka Jenga op Babels Wijze aan het spelen.