Boek 3: Leviticus

Op de derde dag wekte Jezus Christus zijn apostelen met de soundtrack van Jesus Christ superstar en die goeie pokoe was ook nodig om iedereen wakker te schudden want er stonden opnieuw 88 kilometers en 130 hoogtemeters op de planning. Door een aantal mirakels van Onze Heer konden de Aspiranten vrij vlot op de eindbestemming aankomen, al was dat buiten de pechvogel van dienst Mathijs gerekend die last had van een loslopende band en een verdwenen pedaal. Voor sommigen heeft zelfs God geen genade… De eindsprint werd andermaal gewonnen door broeder Thomas nadat een aantal overijverige volgelingen liepen in een valstrik van de Duivel onder de vorm van een te vroege afslag. Het dient overigens gemeld te worden dat de apostelen vandaag ook de culinaire capaciteiten van de oosterlingen testten door een artisanaal ijsje te verorberen – en dat smaakte uiteraard.

Wat Jezus’ volgelingen echter nog meer smaakte was andermaal de hemelse maaltijd van de kookploeg, die als volgt werd samengevat door kookploeglid Eva – trouwens ook de eerste vrouw die God op onze Aarde neerzette –: “aute dogue met frisque zomerguarnituur en invloeden van de Duitse, Mexicaanse, Italiaanse, Russische (sinds kort ook Oekraïense) en zelfs Belgische invloeden [fonetisch vertaald uit het geschrift van de reporter ter plaatse]”. Ten slotte was er vandaag ook tijd voor ontspanning onder de vorm van een doop in het water van het Zilvermeer en een avondgebed voorgedragen door Ailana. Ontspanning zal er morgenochtend dan weer niet meer inzitten aangezien er nog een goeie 40 kilometer afgelegd moeten worden vooraleer onze gebroeders uit het Oude Testament op de kampplek arriveren en ze een nieuwe episode in hun verhaal kunnen starten, namelijk dat van het Nieuwe Testament – na het uitladen van de camion uiteraard, waarvoor dank.

 

In een koninkrijk hier ver vandaan genaamd Wervik, oftewel Viroviacum zoals het door de Romeinen werd gedoopt, troffen de overige leiders van CHIRO Jow Wervik dan weer de laatste voorbereidingen vooraleer ze morgen met de ingenieuze machine genaamd de trein om 10:30 vertrekken (verzamelen doen we echter al om 10:00!) met de bivaklancering, een grandioos evenement waarbij alle leden worden klaargestoomd voor tien dagen bivak. Bij de aankomst kreeg elk lid een toegangsticket voor het Woodstock festival dat ze moesten proberen vol te krijgen met vijf stempels die ze konden verkrijgen bij de vijf daar bijhorende postjes. Eens dat gelukt was, was het tijd voor het ongelofelijke concert van de bekende Woodstockband bestaande uit Nico Vantomme en Dimitri “Dimi” Durnez. Hierna werd er nog nagepraat aan de zomerbar te Oosthove waarna iedereen druppelsgewijs huiswaarts keerde om nog een laatste keer in het thuisnest te slapen.

Volgende afspraak: morgen om 10:00 aan het station te Wervik.