Vandaag stond er een fantastische dag op het programma waarbij de families dichter naar elkaar toe konden groeien, met andere woorden: het was vandaag familiedag! Elke familie ging de strijd aan om de Mariokart race te winnen. Dit aan de hand van allergaande spelletjes en opdrachtjes. In het eerste deel van het spel streden de verschillende families tegen elkaar om het beste voertuig voor de race te pakken te krijgen.

Maar toen was het spel nog niet half gewonnen want de families konden hun voertuig nog pimpen en beter maken door een postjesspel. Natuurlijk zou het geen familiedag zijn zonder de andere families wat uit hun kot te lokken. Dit konden ze doen aan de hand van obstakels die ze verdienden doorheen het spel. Het zou natuurlijk zonde zijn om de voertuigen te pimpen zonder dat ze gezien worden, daarom werd ieder voertuig apart voorgesteld door hun eigen familie met een hip muziekje eronder.

Daarna kon de grote race beginnen! Eerst een vooral werd een tijdsrace gehouden met de kleinsten waardoor de startpositie van de grote race werd bepaald. Hierna kon het echte werk beginnen, de families raceten zo hard als ze konden. Na heel wat inspanning, strijdlustigheid, aanmoediging en wilskracht werd de winnaar eindelijk bekend. De Speelse Spiky’s wonnen met grote voorsprong familiedag!

We sloten de avond af met de traditionele carwash. Alle afdelingen konden een parcours volgen waardoor ze er aan het einde van de rit weer helemaal fris en fruitig uitzagen. Maar er fris en fruitig uitzien krijg je niet zomaar zonder er iets voor te doen, ze moesten eerst de strijd aangaan tegen Kenneth in het modderbad. Vervolgens sloten ze de avond af met heerlijke frietjes en frikandellen.

Waarna de keti’s en aspi’s nog met een laatste inspanning een strijdig wedstrijdje baseball speelden tegen elkaar. De aspi’s wonnen nipt met 14-12 punten.

Na de goedgevulde dag waren de leden volledig klaar om naar bed te gaan.

Chiroetjes,