Nieuwe dag, nieuwe kansen!
De Sloebers werden vandaag volledig omgetoverd tot boeren en boerinnen. Maar voor ze er echt werk van konden maken hebben ze eerst hun kamer opgeruimd want dit was ook echt nodig.
De warmte speelde uiteraard inderdaad ook een rol, gelukkig konden de nieuwe boeren & boerinnen zich goed verfrissen tijdens heel wat waterspelletjes.
In de ochtend trokken de Speelclubbers naar de hoofdstad van Italië, Rome. Ze speelden vlaggenwacht in het bos, waarbij de Romeinen tegen de Grieken vochten. Tijdens de platte rust mochten ze buiten onder de bomen in hun speelterrein slapen. Door de extreme hitte besloten ze om naar de Romeinse thermen te gaan. Het eindigde in een extreem watergevecht. Na het avondeten was het tijd om hun oplettendheid te testen. De leiding had namelijk al het hele kamp verschillende weetjes over Italië laten vallen. Het ene weetje werd al beter onthouden dan het andere. Morgen reizen ze verder naar het zuiden, richting Napels.

Vandaag kwam Rakwi 1 aan op het moment van de ontdekking van Amerika. Hierbij speelden ze in de ochtend een spel waarbij ze in 2 teams verdeeld waren (De Spanjaarden en de Portugezen), ze moesten staten veroveren en diegene met de meeste staten was gewonnen. Doordat de ochtend zo snel voorbij vloog, konden ze geen winnaar concluderen, maar het was tof! Door de warmte besloot de Rakwi 1 leiding om de namiddag voort te zetten op het sleerzeil en tal van waterspelletjes te spelen, maar ook om een voedselgevecht te houden, met alle gevolgen van dien 😉

Eindelijk was het aan Rakwi 2 aan de beurt om op dagtocht te vertrekken. Met veel enthousiasme begonnen ze aan hun tocht. Na het vele wandelen in de zon zijn ze aangekomen op het intussen gekende meer om wat afkoeling te zoeken Na het vele zwemmen keerden ze terug naar de kampplek, hier konden ze genieten van een lekkere ovenkoek gevuld met pitta. Na een verfrissende douche sloten ze de dag af, helemaal fris voor een nieuwe dag morgen!

Met de warmte van de afgelopen dagen (en komende dagen) voorziet de leiding aangepaste spelletjes en de kookploeg verfrissende vier-uurtjes!

Tot morgen voor meer nieuws!