Vier augustus 2020. De vroege vogels op deze dinsdag waren voor een keer de jongsten: Tito 1. De snotneuzen vertrokken meteen na het ontbijt op dagtocht met de fiets. Eindbestemming: Nieuwpoort-strand. Drieënzestig kilometer heen en terug. De jonge Tito’s dompelden zich helemaal in de sfeer van het programma Ex on the beach. De oudere Tito’s deden daarentegen ’s morgens een Reuzenbingo. De winnaar mocht het andere team straffen op eender welke manier. Na de heerlijke pasta met kip en bouillon hielpen de Tito’s Sinterklaas en de kerstman om een oude vete tussen hen twee op te lossen. Ieder jaar wordt Kerstmis vroeger en vroeger gevierd en dat is niet naar de zin van Sinterklaas. Vandaag werd voor eens en altijd uitgemaakt wie de beste feestdag in december op zijn naam staan heeft; het team van de Sint won! Na de Vlaamse klassieker – stoofvlees met frietjes – die op het menu stond gingen de tweedejaars Tito’s naar het kerstbal. In Keti-land sneuvelden deze ochtend dan weer heel wat oude Chiro records uit zowel oude Jowaddetjes als de site van Chiro Nationaal. De namiddag bracht nog een spannende partij 21-korfbal die werd onderbroken door het blessureleed van César. De kers op de taart was het avondspel Wat is de kans?-Jenga waarbij de Keti’s elkaar ongelofelijke uitdagingen aansmeerden. Voor de Aspi’s kregen we van de stagiair Chloé Roegiers nog de volgende dissertatie doorgestuurd:

“De Aspi’s bevinden zich nog steeds in Rusland en ook stereotypen komen voor. Zo houdt Putin niet van feministen en de LGBTQIA+ -groepering, en dus kon er maar één overleven. De feministen (Julian, Oona, Freya, Noa, Luna, Juliette en Eileen, dit met Chloe a/h hoofd) overwonnen de andere (Tijs, Nore, emma, Louis, Fee, Lotte en Meron met singer-songwriter Bert). In de namiddag speelden de Aspi’s een stadsspel om de waarheid achter Chernobyl te achterhalen! De avond eindigde met een All-hail-Russiaquiz die niemand won, maar ook niemand verloor.”

Tot het volgende blogbericht met weer vele sappige nieuwtjes.

-Blogteam Houthulst, Rémi & stagiaire Chloé