Deze morgen stonden we opnieuw op in de prehistorie. Aan de hoofden van de meeste leiding kon je al aflezen dat we halverwege het kamp zijn. Gelukkig staat de kookploeg iedere morgen paraat met een versgevulde tank koffie die we dan ook met volle teugen ‘naar binnen kappen’. Hier volgt een overzichtje van vandaag.

De Sloebers werden vandaag wakker in India. Eenmaal de vermoeiende vliegtuigrit voorbij was konden ze zich inleven in het rollenspel. Het buurtfeest mocht zekerlijk niet onderbreken. De mensen van het stadhuis konden de India-party niet beter organiseren, alles was tot in de kleine puntjes tip top in orde. Ze dronken er veel thee en dansten op de maat van de Indische muziek. Maar helaas liep niet alles goed af: tijdens het buurtfeest werd er namelijk een moord gepleegd. Ze konden dan aan de hand van Cluedo de moordenaar ontdekken. Eenmaal ze de moordenaar hadden ontdekt lazen ze als afsluiter een verhaaltje voor. Daarna vielen de minuscule reizigers als engeltjes in slaap.

Bij de jongste speelclubbers begon de dag hevig: er werd gestreden om de titel van de beste vikingstam aan de hand van een Stratego-spel. Na ’s middags even gerust te hebben leefden de kinderen zich nog meer in in hun thema door een vuil vikingspel te spelen. Daarna konden ze eventjes op het sleerzeil. Dit duurde echter niet lang aangezien het ferm begon te regenen; de douches waren dus een betere plek om de rest van de namiddag door te brengen. Na vier uur was iedereen moe en was het dus een uitstekend idee om een vikingquiz te spelen. De spanning was er te snijden. Nu liggen de lieve kinderen in hun veldbedden op weg naar zoete dromen.

Speelclub 2 startte de dag met een potje Speelopoly; het speelclub-broertje van Monopoly. Hierin streden vier teams tegen elkaar om de meeste plaatsen in Wervik te veroveren. Na de thee speelden de jonge kerels Doolhof en daarna doken ze de maffia-wereld in: ze speelden namelijk een spel waarin gedeald werd om games. Als zwanenzang van hun mooie dag werd een hoogstpersoonlijk Stratego-spel gespeeld; op elk kaartje stond het hoofd van een van de speelclubbers.

De weerwolfrakkers van Rakwi 1 werden deze morgen tegengehouden door het helse keukencorvee. Ze waren de volledige morgen bezig met groenten kuisen en snijden. Na dit werk was het tijd voor het namiddagspel: een bezoekje brengen aan het sleerzeil. Net als bij de collega’s van Speelclub 1 lukte dit echter ook niet zo goed door de nattigheid. ’s Avonds werd hun Weerwolf-spel verder gezet; de uitslag van vandaag is nog niet gekend.

Bij Rakwi 2 was het dag van de wetenschap, ze maakten kennis met vele wetenschappen zoals psychologie en biologie. Ook werd er een steunfilmpje gemaakt voor de thuisgebleven soldaat Meine Vandebraembussche, die aan het studeren is. In de namiddag kwamen de volgende wetenschappen nog aan bod: communicatiewetenschappen, taalkunde, geografie en criminologie. De dag werd afgesloten met een potje Time’s up.

In de sekte van de Tito’s werd in het eerste deel van de dag gedatet: het was de bedoeling om zoveel mogelijk matches te scoren tussen de sekteleden. ’s Namiddags was het tijd voor het ‘Indianen Banana Jones’-spel waarin bananenpunten te verdienen vielen die ervoor zorgden dat je de gouden banaan kon bemachtigen. De dag werd afgesloten met een ‘vuile quiz’. Gelukkig konden de pubers nog douches voor het slapengaan.

In Ketiland genoot men deze morgen van een potje Hippie-Stratego. In de late namiddag opteerde ook de Keti-leiding voor een duikje op het sleerzeil. Daarna werd hun kampaandenken (t-shirt en kousen) hen overhandigd. Het avondspel viel in het water (badum tss) en daarom keken de Keti’s naar een film.

De oudsten van onze prehistorische stam werden deze morgen opnieuw aan elkaar gekoppeld in het thema van ‘Hotel Romaspiek’. Ze moesten hun liefde aan elkaar bewijzen door extra grote t-shirts te maken waar beide personen in konden. In de namiddag werd uitgemaakt wie het beste koppel was aan de hand van een estafette die gewonnen werd door Julian en Nore. Na het vieruurtje lag er een grote verrassing te wachten op hun bed, namelijk de aspitrui.

Dag 5. Voorbij. Tot nu toe hebben we alles gegeven en dat doen de leden evenzeer. We zijn zeer blij en trots dat we samen kunnen doen wat we doen.