Goeieavond!

Vandaag namen de aspi’s (= oudste afdeling) het helemaal over! Ze kregen de opdracht om een ganse dag de taak van de leiding over te nemen. Dit houdt in: de leden wekken, toneeltje spelen, spelletjes begeleiden, post uitdelen, de diensten organiseren, tafelmomentje spelen, ochtendradio, waken,… Kortom, helemaal geen eenvoudige taak! Toch slaagden ze er weer in om de verantwoordelijkheid op zich te nemen en de leden een onvergetelijke dag te bezorgen. (de toekomst is verzekerd! ?)

De tito’s waren de oudste afdeling waaraan leiding werd gegeven door de aspi’s. Via duelopdrachtjes kregen ze tijd om in het bos weetjes te gaan zoeken, hiermee kregen ze voordeel in de latere quiz.

Speelclub 2 moest hun eigen space-auto maken om de race in de ruimte te winnen. Bij het vervullen van opdrachten verdienden ze auto-onderdelen waarmee ze hun racewagen konden tunen.

Bij de sloebers werd gespeeld rond het thema Expeditie Robinson. Een Kamp Noord en een Kamp Zuid streden tegen elkaar, om zo de meeste krijgers in hun kamp te winnen. Daarna werden flarden van een oude schatkaart op de kampplaats gevonden. Eenmaal samen gepuzzeld konden ze hun zoektocht aanvangen richting een schatkist vol goudstukken.

Speelclub 1 reisde de wereld rond, op zoek naar gevangen prinsessen in 10 verschillende landen. We kunnen jullie alvast geruststellen dat alle prinsesjes met succes in veiligheid werden gebracht!

Rakwi 1 kon met hun regenboogladder de hemel bereiken, waar ze hun unieke circus konden settelen. Bij rakwi 2 werd de Tour de France gereden via een ganzenbord. Aan de eindmeet bereikten ze de Eiffeltoren. Tijdens de rit konden verschillende winnaarstruien (groen, bolletjes, geel) worden verdiend.

De ‘echte’ leiding zat echter niet met lege handen, zij namen in de namiddag het takenpakket over van de kookploeg. Op het menu stond als voorgerecht een smaakvolle wrap,  geserveerd met een aperitiefdrankje. De selfmade hamburger vulde onze magen als hoofdgerecht. Nadien had iedereen ook nog plaats voor een (slappe) chocomousse. Misschien moet de leiding zich toch blijven focussen op het leiding geven, en de keuken terug vrijmaken voor de kookploeg. Wat denken jullie? ?

Als het vandaag aspi’s in leiding was, en leiding in kookploeg, dan zou je kunnen denken ‘kookploeg in de zetel’. Maar dan schiet je de bal volledig mis! De kookploeg verplaatste zich naar de gevangenis van Alcatraz waar de keti’s gevangen zaten, waarbij de kookploeg de rollen overnam van de cipier, kuisvrouw, klusjesman,… Aan de hand van de (subtiele) handelingen die ze in hun rol uitvoerden, moeten de keti’s mogelijkheden bekomen om te ontsnappen en met hun boot het eiland te verlaten. Het was een denkspel waar de keti’s nog lang over zullen napraten!

Zoals eerder vermeld, werd ook het tafelmomentje door de aspi’s overgenomen. Elke familie moest om beurten een Samson & Gert liedje zingen, tot de inspiratie op was. Onze kennis bleek groter dan verwacht, dat belooft voor sfeer op de laatste avond!

Nadat onze aspi’s het hef in eigen handen hebben genomen, zijn wij als leiding trots en kunnen we met een gerust hart het volgende jaar tegemoet gaan met de (hopelijk) nieuwe aanwinsten voor onze leidingsploeg.

Het was een fantASPIsche dag!

Chiroetjes,
De leiding