Dames en heren,
Appels en peren,
Boeren en boerinnen,
De show kan beginnen!

Vandaag 8 augustus is D-day voor rakwi 1. Hier hebben ze heel het kamp voor gewerkt en naar toegeleefd. Deze avond was het moment om de vruchten ervan te plukken: hun eigen circusshow! Alle afdelingen kwamen kijken naar de verschillende acts die ze in groepjes hadden voorbereid.

Iedereen leefde zich volledig in. Zo begon de show met de presentatoren Thibault en Sam. Zij praatten vloeiend elke act aan elkaar terwijl ze het publiek entertainden. De acts bestonden uit acrobaten, de ‘troskes’, de goochelaars, de ‘shopping clowns’, de ‘mislukte’ clowns met hun vele grapjes en zoveel meer!

Als slot hebben ze ook een paar gekende vuurspuwers aan de haak kunnen slaan. Iedereen was onder de indruk van de kunsten die ze uit hun mouwen hebben geschud.

Vooraleer deze show van start ging, hebben de afdelingen niet stil gestaan. Zo stond bij de sloebers alles in teken van de mysterieuze schatkist. De schatkist zat verdoken in een ingewikkeld doolhof. Door opdrachten uit te voeren konden ze de muren van het doolhof in beweging brengen, waardoor ze sneller hun doel konden bereiken. In de schatkist vonden ze hun kampaandenken terug, namelijk armbandjes die ze zelf konden pimpen.

Voor speelclub 1 was het ook een belangrijke dag. Belle (Frauke) en het beest (Nout) stapten in het huwelijksbootje. De organisatie van dit huwelijksfeest namen de speelclubbers volledig voor hun rekening. Alles werd in detail uitgewerkt. Iedereen maakte zich vervolgens ook klaar om het feest in stijl te beginnen. (gelukkig dat de meisjes de jongens hierbij hielpen ?)

Speelclub 2 heeft vandaag een ingangsexamen afgelegd om astronaut te worden. Ze doorworstelden zowel de intelligentietest, de fysische testen als de vliegfase. Goed nieuws, alle speelclubbers slaagden met onderscheiding en behaalden zo hun officiële astronautendiploma!

In de stilte van de storm, ging rakwi 2 tijdens hun nachtspel op zoek naar een lichtje in de duisternis. Na een korte nacht, stepten ze deze ochtend de zonsopgang tegemoet. Voor het middageten werd hun opmerkzaamheid gedurende het voorbije kamp op de proef gesteld, dit aan de hand van een quiz!

De eerste regenvlaag van het kamp is vannacht bij ons gepasseerd, maar bij de tito’s in Zuid-Afrika bleef het ‘poere’ droog! Water moest worden verdiend, om deze droogte tegen te gaan!

’s Morgens speelden de aspi’s als ‘marginale’ Jersey Shore binken/wijven. ’ s Middags smeten ze het over een andere boeg. Toen werden ze namelijk gesmeten in het welgekende programma ‘Hotel Romantiek’.

Daarnaast streden ze voor het avondeten tegen de keti’s (als revanche voor de verloren frisbeewedstrijd) in een baseballwedstrijd. Ze behaalden nipt de overwinning met een score van 31 – 29.

De keti’s kwamen in aanraking met mensensmokkel. De ene speelden de smokkelaars, de anderen de BOB (=bijzondere opsporingsbrigade). Arne kwam er uit als de uiteindelijke ‘meester’ smokkelaar!

Morgen staan de opkuis en de laatste avond voor de boeg. Dubbele gevoelens komen naar boven. Het naderen van de laatste avond betekent ook automatisch dat het bivak er bijna op zit. Maar we zullen er met z’n allen nog een dikke lap op geven!

Liefs,
De leiding