De bende is compleet!

Vandaag was het een helse dag voor iedereen. Terwijl men langzaam aan wakker werd, stonden de sloebers al te popelen aan het station om richting Westerndorf te vertrekken. Eenmaal aangekomen kregen ze de kans om op elk plekje eens te gaan spieken (tot zelfs de leiderstent toe!) aangezien iedereen op pad was. Na de warme treinreis was de nood hoog om met water te spelen. Met als gevolg dat de wasrekken om te drogen ook meteen werden gevuld.

De speelclubs, rakwi’s en tito’s hadden vandaag hun dagtocht op de planning staan.

Speelclub 1 kwam zo terecht in een sprookjesbos, wat een toeval! Om te bekomen van de warmte (ja ook vandaag was het weer bakken), koelden ze af in een riviertje. Vervolgens hebben ze ook nog wat zitten socializen met enkele vriendelijke koeien in de weide.

Vriendelijke koeien zijn blijkbaar typisch voor deze streek, want ook rakwi 1 heeft tijdens hun wandeltocht kennis gemaakt met deze dieren. Daarnaast waren de mooie uitzichten een echte meerwaarde. Verder werd de band vandaag nogmaals versterkt, iedereen was erg behulpzaam en de teamwork heerste.

Speelclub 2 gaf vandaag prioriteit aan verfrissing. Ze zochten tot tweemaal toe een beekje op waar blije kindergezichten en waterpret hand in hand met elkaar gingen.

Rakwi 2 stepte hun weg door de heuvels, met enkele gespierde kuiten als gevolg. ’s Avonds was er dan wat meer ruimte om te relaxen. Dit door te douchen, kampvuurtje met marshmallows en een deugddoende massage.

De tito’s hebben het dagrecord behaald met maar liefst 20 afgelegde kilometers. Om hier nog een schepje bovenop te doen, besloten enkele jongens (macho’s? ?) om de laatste 6 km al lopend af te leggen. Ook de tito’s eindigden de avond op een rustige manier, door een spelletje te koppelen met het kijken van een film.
Ondanks dat de jongens als macho’s kunnen worden getypeerd, zitten hier ook enkele gentlemen tussen. Zo werd de eerste medaille (= beloning voor uitblinkers) uitgereikt aan Mathijs Geldof, door zijn volwassen houding tegenover zijn familie aan tafel. (een dikke proficiat!)

De keti’s zijn vandaag helemaal off road gegaan, waardoor ze nu elk bos als hun eigen broekzak kennen. ’s Middags kwam de familiesfeer naar boven tijdens het delen en eten van uitgebreide tapas (sharing is caring!).

Gisteren kon je reeds lezen dat de aspi’s overnachtten in Buttenbagh. Maar toen ze hun overnachtingsplaats hadden gevonden, moest voor sommigen de echte dagtocht nog beginnen… 10 kilometers werden toen nog afgelegd door enkelen om hun avondeten (frietjes van de frituur) te vinden. De terugkeer verliep dan weer langs een fietsautostrade.

Na de vermoeiende en drukke dag (met vele blaren als gevolg ?) verlangden we stiekem wel naar ons bedje.

See you soon,
as always
around the time of the moon

Liefs,

De leiding

dav

dav

dav